Rozkládací postele nejen pro malé byty

Rozkládací postel je možným řešením pro sezení a spánek všude tam, kde je málo prostoru. V malém bytě vyřeší problém, kdy skloubení „sedacího“ a „spacího“ nábytku do jednoho je z prostorových důvodů nutností. Rozkládací postele mohou nabídnout také spaní pro hosty nebo jsou vhodným řešení i do dětských pokojů. Využití najdou i na chatě nebo chalupě. 

A pokud je taková postel i kvalitní, tak sezení i spaní na ní je příjemné. Především u ležení je důležité, aby postel poskytovala dobrou kvalitu lehací plochy. Všichni známe rozkládací sedačky, kde se sice dobře sedí, ale spaní na nich často bývá nepohodlné. Taková sedačka je vhodná spíše na příležitostné spaní, ale na druhou stranu – i host by se měl dobře vyspat.
Kvalitní rozkládací postel - příjemné sezení a zdravé spaní v jednom
Skloubit „do jednoho“ požadavky na příjemné sezení a zároveň pohodlné a zdravé spaní není úplně jednoduché. Najdeme ale postele, kde se podařilo.

Základem je dobrá funkčnost celého lůžka
Rozkládací postel se skládá ze dvou částí: samostatný rám umožňuje rozložení lůžka na požadovaný rozměr. „Šikovná“ matrace pak ve složeném stavu nabízí anatomicky správné sezení včetně pohodlného opření. Po rozložení je matrace zcela rovná, bez mezer a nabízí příjemné poležení a spánek. Matrace může být jednoduchá – vhodná například pro příležitostné spaní. Nebo je možno pořídit matraci kvalitní, pokud je lůžko určeno pro spaní trvalé.

Ideálním materiálem pro matrace je kvalitní PUR pěna. Pokud si chcete dopřát opravdové pohodlí, můžete si pořídit do rozkládací postele matraci, která má na povrchu tzv. línou (paměťovou) pěnu. Paměťová pěna reaguje na teplotu a zatížení, přesně se přizpůsobí tvaru těla a podepře je rovnoměrně rozděleným tlakem. Výsledkem je pohodlné ležení.

Matrace na rozkládací posteli může být celočalouněná nebo může být opatřena klasickým „matracovým“ potahem. Ideální je kombinovaný potah, který je velmi praktický - ze strany, kde se sedí, je čalounění, z druhé strany pak příjemná látka pro spánek.
Rozkládací postel pro dva i pro jednoho
Nejčastější rozměr klasického dvojlůžka je 180 x 200 cm. Tak velkou lehací plochu nabídne po rozložení i lůžko rozkládací. Některá lůžka mohou být i užší – 160 nebo 140 cm. Lze pořídit i rozkládací křeslo s lehací plochou 80 x 200 cm. To vše záleží na tom, pro jaký účel lůžko pořizujete a kolik bude prostoru na jeho roztažení.

Bonusem u vybraných typů rozkládacích lůžek jsou úložné prostory ve formě zásuvek. Lůžka se nabízejí v mnoha barevných provedeních, takže můžete vybrat vhodnou barevnou kombinaci do daného prostoru. I pokud zvolíte pro rám lůžka cenově příznivější provedení lamino - imitace dřeva, tak i zde jsou dobrou vychytávkou oblé hrany a oblé rohy u lůžka. To je velmi praktické především v menších prostorech, kde se chodí těsně kolem nábytku. Pak tedy nehrozí nepříjemné a někdy i bolestivé potkání s ostrým rohem nábytku. Oblé rohy jsou samozřejmě možné i pokud je rám postele vyroben z masivního dřeva.

Široký sortiment rozkládacích postelí najdete např. v JMP Studiích zdravého spaní
11.09.2014 | PR
  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444