Radiátory v industriálním stylu

Mezi současnými trendy bydlení vyniká industriální design, který se nechává inspirovat průmyslovým prostředím továren. Charakter tohoto stylu bydlení utváří velký, prosvětlený prostor, specifické materiály, jako jsou kov a dřevo, barvy a další průmyslově laděné prvky. K zařizování industriálního bydlení je třeba přistupovat pečlivě a podle určitých pravidel. Poradíme vám s výběrem vhodného radiátoru.

Industriální design se projevuje ve vybavení interiéru, materiálech i barvách. Je důležité, abychom nábytku, dekoracím a dalšímu zařízení věnovali náležitou pozornost a vše vybírali podle jednotného směru.

Designový radiátor Retro Revolution je díky svému jedinečnému vzhledu mezi fanoušky industriálního bydlení stále oblíbenější. Dříve vytápěl výrobní haly, továrny a sklady, ale stále častěji se přesunuje do domů a bytů.

Mezi jeho největší přednosti patří:

  • vysoká výhřevnost - spirálovitý tvar zajišťuje velkou topnou plochu a efektivní přenos tepla do vzduchu sáláním, 
  • dlouhá životnost - spirálové radiátory mají v české výrobě dlouhou tradici a jde tedy o osvědčený a kvalitě zpracovaný produkt, 
  • velká variabilita tvarů a rozměrů - radiátory Retro Revolution mohou být jako jediný typ radiátorů dlouhé až šest metrů a vedle sebe nebo nad sebou může být umístěno až šest spirálových trubek, hodí se proto do velkých místností (jako dříve výrobní haly), které by jiné radiátory nevyhřály,
  • variabilita umístění - radiátor Retro Revolution je možno zavěsit klasickým způsobem na zeď, ale také existují samostojné varianty, které nepotřebují žádné kotvení ke zdi, 
  • možnosti barevného provedení - kromě oblíbených strukturovaných barev je možné Retro Revolution nalakovat ve více než dvou tisících odstínech NCS vzorníku. Nejpopulárnější barvou posledních měsíců je antracitová metalíza.
V rámci moderního zpracování industriální radiátorů společnost HOTHOT Exclusive přistoupila k dodávání některých modelů retro radiátorů s moderním středovým připojením s 50 mm roztečí trubek. Díky tomu je lze použít i v rekonstrukcích při výměně klasických deskových radiátorů, které se do industriálně laděných interiérů nehodí.

Retro Revolution radiátory lze umístit jak horizontálně, tak vertikálně - mohou být tedy klasicky pod oknem, ale i vedle francouzského okna ve vertikální variantě, na chodbě atp. Díky možnosti velkých rozměrů jsou mimo stavby pro bydlení vhodné i do stylových kaváren, restaurací, administrativních budov a hotelů.

23.11.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444