Pragointerier Living Fair

První veletrh podzimní sezóny

Společnost Incheba Praha se rozhodla veletrhu Pragointerier obléknout podzimní plášť a vysílá ho do světa pod názvem Pragointerier Living Fair. 2. září 2004 tak budou moci Pražané a návštěvníci Prahy zavítat na Výstaviště v Holešovicích, kde pro ně bude až do 4. září připravena přehlídka toho nejlepšího, včetně trendů a novinek, v oblasti bydlení a interiérů.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Inspirací k vytvoření podzimního nábytkářského veletrhu byl pro Inchebu Praha mimořádný úspěch projektu Pragointerier v posledních letech. Zejména poslední, 11. ročník, pořádaný v únoru tohoto roku, prokázal silný zájem vystavovatelů o oborovou prezentaci. Holešovické Výstaviště hostilo na ploše 10 241 metrů čtverečních 495 vystavovatelů z 10 zemí světa. Veletrh probudil veliký ohlas odborné i laické veřejnosti, pořadatel registroval na 28 500 návštěvníků. Dynamický růst akce, zejména co se týká počtu vystavovatelů a výstavní plochy, přivedl Inchebu Praha k myšlence uspořádat veletrh stejného zaměření i v podzimním termínu. Díky tomuto přístupu bude Pragointerier Living Fair prvním oborovým projektem po vstupu České republiky do Evropské unie. Obchodníci tak zároveň získají možnost uzavřít kontrakty pro vánoční trh.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Veletrhu se již podařilo získat mnoho příznivců. Mezi přihlášenými vystavovateli nechybí firma Jech CZ, výrobce čalouněného nábytku, jehož novou kolekci budeme moci obdivovat na ploše 160 m2. Společnost Boehm Jihlava, která v únoru získala nominaci na ocenění Vynikající výrobek roku 2005 prostřednictvím Design centra České republiky za klasickou koženou kolekci sedacího nábytku pod názvem „Funkcionalismus“, potvrdila svou účast na 200 m2. Mezi nové „tváře“ veletrhu patří například společnost Cobra čalounictví, s.r.o. (expozice o 108 m2). Chybět opět nebudou firmy Jelínek, Ason či Elben.


 


Ve stejném termínu jako Pragointerier Living Fair bude Incheba Praha pořádat veletrh Móda Praha. Oba veletrhy propojí střední hala Průmyslového paláce, v níž bude umístěna samostatná sekce Bytový textil. Poptávka vystavovatelů po výstavní ploše v této sekci předčí veškerá očekávání. K přihlášeným patří v současné době například společnost BNH a.s., Svitap či firma Jabatex. V rámci sekce bytového textilu se uskuteční soutěž pro dekoratéry ve vytvoření co nejpůsobivějšího aranžmá ze závěsovin a dalších textilií pod názvem Okno a styl, na jejíž přípravě spolupracuje Asociace textilního, oděvního a kožedělného průmyslu ATOK.

Veletrh Pragointerier Living Fair bude v tomto ročníku obohacen o specializovaný projekt Kontrakty slovenského nábytku, který Incheba Praha připravuje ve spolupráci se Zväzom spracovatelov dreva Slovenské republiky. Křižíkův pavilon E nabídne interiérovým profesionálům možnost získat kontakty na zástupce nábytkářského průmyslu ze Slovenska. Kontraktační dny budou provázeny odbornou konferencí Otevřená Evropa k problematice vstupu České republiky do Evropské unie. V programu nebudou chybět přednášky a diskusní programy na téma kooperace zahraničních partnerů, problematiky společného obchodu, měnící se legislativy, problémy s daní z přidané hodnoty a možnosti propagace zahraničního nábytku v českých médiích. Ke spolupráci na přípravě konference bylo vyzváno Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a agentura Czech Trade. Konference je určena pro širokou odbornou veřejnost působící v oboru nábytkářství.


Pokud patříte k profesionálům v interiérové tvorbě či se zajímáte o trendy ve výrobě nábytku, vstupte do Evropské unie společně s veletrhem Pragointerier Living Fair.

26.07.2004 | Tisková zpráva
  • INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

    Incheba Praha pořádá výstavy a veletrhy od roku 1992. Veletržní činnost mateřské společnosti Incheba na území České a Slovenské republiky se však datuje již od 60. let.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444