Přes 1 miliardu na rekonstrukce panelových domů

Stavební spořitelna Wüstenrot se v loňském roce velmi úspěšně podílela na financování oprav, rekonstrukcí a modernizací bytových domů. Zájem bytových družstev a společenství vlastníků o její specializovaný úvěrový program REVIT v posledních letech strmě roste. Zatímco v roce 2004 činila částka schválených úvěrů 320 milionů korun, v roce 2005 již přesáhla 1 miliardu korun.

V objemu i počtu úvěrů určených na financování oprav a rekonstrukcí panelových domů tak stavební spořitelna Wüstenrot mezi bankami zapojenými do státního programu PANEL zaujala první místo. Stejného postavení chce stavební spořitelna Wüstenrot dosáhnout i v letošním roce a statistiky za první dva měsíce dokládají, že se jí to daří. Pro letošní rok se předpokládá, že pomocí úvěru REVIT bude financováno na 500 oprav a rekonstrukcí panelových domů, což představuje úvěry ve výši minimálně 2 miliard korun.

 

Základní výhody programu REVIT
Překlenovací úvěry REVIT jsou variabilní a přizpůsobují se neustále se měnícím podmínkám trhu. První jejich výhodou je, že jsou poskytovány s nulovou akontací. Příjemce úvěru nemusí mít tedy žádné vlastní prostředky.

Další předností REVITu je individuální propočet měsíčních splátek podle celkového měsíčního příspěvku do fondu oprav, ze kterého majitel domu (družstvo, společenství vlastníků) úvěr splácí. Jedinou podmínkou je dodržení maximální doby splatnosti 25 let.
Výhodné jsou i podmínky zajištění úvěru. Pokud výše úvěru připadající na jednu bytovou jednotku a procentuální zatížení celkového měsíčního příspěvku do fondu oprav splátkou úvěru nepřekročí stanovené hranice, nevyžaduje Wüstenrot zajištění úvěru ani ručitelskými závazky, ani zástavou nemovitosti.

 

06.04.2006

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444