Pěnová izolace Icynene® od Chytré izolace™ z hlediska požární ochrany

Zateplení rámové konstrukce dřevostavby

Zateplení rámové konstrukce dřevostavby

Už před třiceti lety vyvinuli v Kanadě pěnovou izolaci Icynene pro izolování dřevostaveb, která díky výborné tepelněizolační schopnosti a neprůvzdušnosti snižuje náklady na vytápění a chlazení po celý rok. Po zabudování do konstrukce splňuje i požadavky požární ochrany.

Dřevostavby hoří více než tradiční cihelná zástavba. Dřevo je sice zápalné, ale i přesto je vůči požáru odolné, neboť odhořívá postupně a dokáže udržet svou tuhost a únosnost mnohem déle například než ocel. Splnění požadavků požárního hlediska dle legislativy na dřevostavbu je dosti přísné, proto vždy začínáme správným návrhem konstrukce a správnou volbou materiálů, které ovlivňují její požární odolnost, takže dřevostavbu už jen tak nespálíte.

Chytrá izolaceTM nabízí vždy certifikované řešení s pěnovou izolací Icynene® pro jednotlivé stavební konstrukce, které vždy vyhoví i těm nejpřísnějším požadavkům a ochrání vaše domovy či sousedy. V požárních akreditovaných zkušebnách Pavus ve Veselí nad Lužnicí jsme již odzkoušeli mnoho difúzně otevřených střešních a stěnových konstrukcí určené pro segment dřevostaveb s požární odolnosti od REI 15 až po REI60 ve spolupráci s firmou Rigips.



Požární odolnost se označuje pro jednotlivé konstrukce písmeny a dobou v minutách, po kterou splňují požadované charakteristické vlastnosti např. REI 45:
  • R – únosnost a stabilita konstrukce po dobu 45 minut
  • E – celistvost konstrukce po dobu 45 minut
  • I – izolační schopnost mezní teploty na neohřívaném povrchu po dobu 45 minut
 
Od srpna toho roku přišla i revize požární normy, která přinesla novinku. Izolační materiály zabudované do konstrukcí nesmí mít třídu reakce na oheň F (ostatní hořlavé materiály např. obyčejný polystyren, některé polyuretanové izolace)! V těchto případech můžeme použít tepelně izolační materiál Icynene® (třída reakce na oheň E) a další materiály s lepší požární klasifikací. Neváhejte se proto tedy na nás obrátit při návrhu vaší dřevostavby hned v prvopočátku a předejdete zbytečným problémům při kolaudaci.

Aplikace pěny Icynene do roviny mezi krokve bez řezání

 

Co od nás můžete očekávat:

  • Individuální přístup k návrhu skladeb přímo do projektu vaší dřevostavby či rekonstrukce
  • Použití certifikovaných a odzkoušených difúzně otevřených skladeb
  • Doložení výpočtů průběhu teplot, vlhkostí a kondenzace
  • Vyhotovení požárně bezpečnostního řešení přímo na míru
  • Změny požárně bezpečnostních řešení při rekonstrukcích
 
Naším cílem je jít vždy nad očekávání našich zákazníků.

Za Liko-s
Ing. Josef Volf
21.12.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444