Ingredience: Těsto 8 vajec 10 velkých lžic mletého máku 4 velké lžíce mandlové moučky 8 lžic medu špetka jedlé sody a soli Krém 500 g mascarpone med dle chuti citronová šťáva (2 citrony) čerstvě nastrouhaná kůra z 1 citronu vanilka |
Postup Vyšlehejte žloutky, přidejte med, zamíchejte mák a mandlovou moučku, přidejte špetku soli a sody. Těsto musí být hutné, pokud není, přidejte mandlovou moučku. Zvlášť vyšlehejte bílky a opatrně zapracujte do zbytku těsta. Budete potřebovat 3 korpusy. Já těsto rozdělila do dvou kulatých dortových forem vyložených pečicím papírem. Do jedné jsem nalila více těsta a po upečení korpus rozřízla. Připravte krém. Mascarpone zamíchejte s medem (podle své chuti), přidejte vanilku, šťávu z citrónů a čerstvě nastrouhanou kůru. Pokud nesežene chemicky neošetřené citrony, spařte je horkou vodou. Po upečení namažte krémem každý korpus kromě poslední vrchní vrstvy. Tu pouze ozdobte zdobičkou. |
Inspirace: www.veseleboruvky.cz