Kvalitní materiály pro hrubou stavbu zajistí v budoucnu také komfortní bydlení

Hrubou stavbu včetně stropů, střechy a omítek lze doslova „poskládat“ z moderních stavebních materiálů jediného výrobce – společnosti KM Beta, největšího českého výrobce betonové střešní krytiny, maltových a omítkových směsí, tradičního páleného zdiva a keramických stropních systémů a v neposlední řadě i vápenopískových zdicích prvků. Systém SENDWIX, jehož základ tvoří právě vápenopískové zdivo, se v minulých dnech rozrostl o významnou novinku - nový prvek KMB SENDWIX THERM určený pro minimalizaci tepelných mostů mezi stěnou a základovou konstrukcí, případně stěnou suterénu stavby.

Komplexní dvouvrstvý zdicí systém SENDWIX se základem v podobě vápenopískových zdicích prvků byl přímo navržen pro stavbu tepelně-úsporných, nízkoenergetických a pasivních domů. Vápenopískové zdivo, na něž se přikládá ještě tepelná izolace, představuje stále oblíbenější stavební materiál. Důvodem je především optimální kombinace vysoké objemové hmotnosti, mimořádné pevnosti a vynikajících tepelně a zvukově izolačních vlastností. To umožňuje navrhovat nosné stěny s menší tloušťkou, čímž je dosaženo nejen úspory stavebních materiálů a práce při zdění, ale při stávající zastavěné ploše také úspory užitné plochy až ve výši 10 %. Nově získanou plochu lze využít třeba jako další pokoj navíc. Systém je velmi variabilní, ve třech základních typech nabízí celkem 64 různých řešení lišících se především tepelně-technickými vlastnostmi. Součástí jsou i prvky pro zdění příček, překlady, věncovky, lícové a komínové zdivo.

Novinka pro minimalizaci tepelných mostů

Nový vápenopískový prvek KMB SENDWIX THERM pro minimalizaci tepelných mostů  mezi stěnou a základovou konstrukcí, případně stěnou suterénu stavby, se používá v rámci systému SENDWIX jako první zakládací řada zdicích prvků. Jde o speciální izolační blok vyrobený ze stejných surovin jako ostatní prvky ze systému SENDWIX, navíc však se speciální příměsí, která zvyšuje tepelný odpor až o 50 %. Nový prvek nabízí společnost KM Beta ve třech rozměrech - pro tloušťky stěn 240, 175 a 115 mm. Průměrná pevnost v tlaku činí u prvku THERM 20 N/mm2, je tedy shodná s pevností srovnatelných vápenopískových výrobků SENDWIX. Únosnost stěn se tak zařazením prvků THERM jako zakládací řady nesnižuje, jako je tomu například při použití pěnového skla nebo plynosilikátu. Další podrobnosti o systému SENDWIX a novince na www.sendwix.cz.

Cihelné systémy s tradicí

Kromě systému SENDWIX zaštiťuje značka KM BETA ještě tradiční pálený cihelný zdicí systém PROFIBLOK. Ten vyrábí Cihelna Hodonín, závod s více než stopadesátiletou tradicí. PROFIBLOK zastřešuje sortiment jak pro vnitřní a vnější nosné zdivo, tak pro příčkové zdivo, které doplňují věncovky a překlady. Pod značkou PROFIDECK nabízí Cihelna Hodonín také keramické stropy. Vybrat si lze buď řešení pomocí stropních desek HURDIS nebo pomocí stropních vložek MIAKO. Výhody těchto řešení, spočívající především ve vynikajících tepelně izolačních schopnostech keramiky, ve variabilitě obou stropních systémů, nenáročné montáži a cenové dostupnosti, byly důvodem, proč jsou i v dnešní době tyto keramické stropy ve velké oblibě.

Nové malty a omítky za zaváděcí ceny

Maltové a omítkové směsi PROFIMIX vyrábí nedávno dokončený výrobní závod v Bzenci na Hodonínsku. Nabídka zahrnuje zdicí malty a lepicí hmoty pro veškeré stavební materiály, dále cementové potěry, stěrkovací hmoty, jádrové a štukové omítky a tepelně izolační malty a omítky. Všechny výrobky PROFIMIX jsou vyrobeny s využitím prvotřídních surovin, především z vysoce kvalitního křemičitého písku z vlastní pískovny v lokalitě zvané „Moravská Sahara“. Tzv. váté písky z této oblasti jsou specifické svým kulatým zrnem, což především omítkám PROFIMIX dodává jedinečnou kvalitu. Na všechny výrobky PROFIMIX nyní platí výhodné zaváděcí ceny. Lepidlo této značky v odpovídajícím množství získáte zcela zdarma při objednávce broušeného zdiva PROFIBLOK nebo vápenopískových prvků SENDWIX.

Spolehlivá střecha s životností až 100 let

Tradiční betonová krytina KM Beta ochrání váš domov až na 100 let. Její životnost je dána především nízkou nasákavostí a výbornou mrazuvzdorností, které zdaleka přesahují požadavky norem. Střešní systém KM BETA zahrnuje dva různé typy střešní krytiny (KMB BETA, KMB HODONKA), v celkem sedmi atraktivních barevných variantách (cihlová, višňová, hnědá, šedá, černá, zelená a případně i modrá) a čtyřech typech povrchové úpravy a dále více než 50 doplňkových výrobků, které profesionálně řeší technické detaily i těch nejnáročnějších střešních konstrukcí. Pro zkrášlení střechy s krytinou KM BETA jsou určeny ozdobné prvky KM BETA, a to buď hřebenové (věžička, kohout, pár hrdliček), ozdobné koncové hřebenáče (vítr“ nebo „lev“) nebo hřebenové ucpávky („slunečnice“, „slunce“ nebo „hrozen“).

Pozor: Střešní krytina KM Beta s přelomem roku nezdražila a pořídíte ji stále za ceny roku 2011, navíc teď můžete ještě ušetřit. Platí totiž jarní slevy na základní tašky až ve výši -22 %!

Více na www.kmbeta.cz, prodej materiálů KM BETA výhodně se slevou 20 – 30 % na www.shop.kmbeta.cz.

25.04.2012

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444