Kvalita se vyplatí. Má svou cenu...

Do soutěže o titul FIRMA ROKU 2010 se ve Středočeském kraji přihlásilo 182 společností. Titul získala společnost KASTEN, spol. s r.o., firma, která se od roku 1995 věnuje revitalizaci a zateplování panelových domů. Za tu dobu její pracovníci zateplili víc než 1000 domů, a to nejen ve Středních Čechách. Jejich práci oceňují v Praze, Plzeňském i Libereckém kraji.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Letos společnost KASTEN  rozšíří svou dobrou pověst i do Karlovarského kraje. Do Kadaně, Klášterce nad Ohří a do Jirkova. Celková hodnota zakázky, kterou firma získala ve výběrovém řízení je více jak 200 milionů korun.

Zateplení je dnes nejen módní, ale v případě revitalizace panelových domů i nezbytné. Nejen pro úspory tepla, které zateplení přináší, ale také pro zlepšení pohody bydlení v panelových domech. Komplexní revitalizace panelového domu však není levná záležitost. Proto je nutné pečlivě vybírat. A pozorně počítat. Ne vše, co vypadá na první pohled výhodně, totiž skutečně výhodné je.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Nejde totiž jen o pořizovací hodnotu revitalizace či zateplení. Jde o to, aby byly dosaženy očekávané úspory ve spotřebě tepla. A také, a to je přinejmenším stejně důležité, či možná ještě důležitější, aby se investice do zateplení vrátily nejen v úsporách tepla, ale i ve vyšší kvalitě a pohodě bydlení a také v zaručeném prodloužení životnosti domu. Což v Česku tak oblíbená sleva mnohdy nezaručuje. K tomu Aleš Kocourek, jednatel společnosti KASTEN říká:

„Za 15 let, během nichž se revitalizaci domů věnujeme, jsme si ověřili, že očekávaný výsledek, tj. úspory ve spotřebě tepla, lepší pohodu bydlení i efektivní prodloužení životnosti domu zajistí jen skutečně profesionální přístup. To je především dokonalá příprava, do níž patří mj. na začátku energetický a technický audit, poté pečlivě připravený projekt, promyšlené financování a pečlivá, kvalifikovaná realizace, do níž patří i použití výrobků, které požadovaným parametrům úspor odpovídají. Jde především o certifikovaný zateplovací systém, okna, která mají odpovídající hodnoty prostupu tepla, stejně tak o stěrky a omítky. Ne na posledním místě stojí i architektonické řešení vzhledu revitalizovaného objektu. Proto víme, že ne každý, kdo slibuje zateplení za nízkou cenu, může úspory a očekávanou kvalitu garantovat. Kvalita totiž má svou cenu. Nízká cena se na kvalitě projeví negativně.

V oněch 1000 domech, které jsme za 15 let zateplili, žije víc než 10 0000 spokojených lidí. To není, myslím, malá zkušenost. Proto každému investorovi radím, aby se s těmi, kteří nabízejí jednoduché a levné řešení, rychle rozloučil. Vyplatí se mu to…“.
„Amatérské“ přístupy založené na slevách, jsou někdy možná „levnější“, ale rozhodně
nejsou kvalitnější. O záruce, která vynaloženým finančním prostředkům odpovídá, ani nemluvě. Za pečlivou firmou vždycky zůstává skvělá stavba a pro KASTEN pracují pečliví lidé….
25.01.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444