Jak správně navrhnout koupelnu?

Tato otázka určitě vrtá hlavou spoustě z vás, kteří plánují rekonstrukci nebo stavbu nové koupelny. Je nutné vše důkladně promyslet a ujasnit si ještě předtím, než začneme něco dělat. Správně navržená a realizovaná koupelna totiž nejen že vydrží sloužit desítky let, ale zároveň se nám neomrzí.

V koupelně musí být dostatek prostoru, abychom měli kolem sebe dost místa a nemuseli se bát, že se o něco uhodíme nebo zakopneme.

Při plánování si musíme položit několik zásadních otázek

1. Kolik lidí bude koupelnu využívat?
Je důležité si uvědomit, že koupelna je společným prostorem všech, kteří ji užívají. Pro starší pár může být vysoká vana nebo okraj sprchového koutu s vysokou vaničkou nepříjemnou překážkou. Mladým rodinám může naopak skvěle posloužit k vykoupání dítěte nebo domácího mazlíčka.

Pokud koupelnu pravidelně využívají více než 2 lidé, měli byste přemýšlet o dvojumyvadle nebo alespoň umyvadle s dostatečně širokým zrcadlem, aby se po ránu netvořily v koupelně fronty.

2. Kolik chceme do naší nové koupelny investovat?
Pokud máme téměř "neomezené" finanční možnosti, můžeme si v koupelně vymyslet co nás napadne, včetně veškerých zařizovacích předmětů na míru a nestandardních požadavků. Většinou to tak ale nebývá, proto je nutné dělat kompromisy a pečlivě plánovat.

Neocenitelné pro vás můžou být tipy a rady odborníků na koupelnovou problematiku či inspirace od těch, co už mají přestavbu za sebou.
Pokud hledáte články zabývající se jednotlivými zařizovacími předměty a srovnání jejich výhod a nevýhod, montážní návody nebo inspiraci v podobě fotogalerie realizací koupelen, určitě navštivte portál tipy-rady.cz. Naleznete tam vše přehledně uspořádané na jednom místě.
Navrhněte si koupelnu online a zdarma
Pokudd i vy nemáte tak úplně jasno, kam koupelnové vybavení umístit, kolik budete mít k dispozici místa a zda se předmět do koupelny vůbec vejde, vyzkoušejte aplikaci Návrhář koupelen online.Tato aplikace funguje online a zcela zdarma. Stačí zadat rozměry místnosti, osadit ji dveřmi a okny a můžete začít experimentovat s rozmístěním jednotlivých položek.
Vyzkoušejte si návrhář a vyhrajte LCD televizi nebo další hodnotné ceny
Do 11.1. se můžete zůčastnit soutěže s koupelnovým návrhářem. Stačí vyplnit soutěžní formulář, vytvořit pomocí návrháře nákres Vaší koupelny a přiložit alespoň 3 fotografie.Losovat se bude ze všech zúčastněných, kteří splní podmínky soutěže. Vyhrát můžete LCD televizi, fotorámeček nebo radiobudík, tak zkuste své štěstí a pochlubte se svou koupelnou.¨
 
25.11.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444