I stěna je součástí interiéru

Věhlasný fotograf Jan Saudek postavil na jedné flekaté stěně takřka celou svoji kariéru. Nevábně vyhlížející zeď se stala značkou jeho fotek. Ne každá taková stěna má však onen saudkovský půvab. Přesto stěny v našich domovech a kancelářích nemusejí být nudně bílé. Stěny představují obrovský, a ne vždy dobře využitý prostor, který vyjadřuje styl, vkus a nezaměnitelnost. Na téma úprava stěn si povídáme s Alešem Janákem, majitelem rodinné firmy TAPETY ZLÍN.

Pane Janáku, na našem portálu otázku prostředí, ve kterém žijeme a pracujeme, řešíme dennodenně. Nejsou tapety tak trochu out? Nejsou už jen připomínkou těžkých, nevkusných interiérů dávno minulých let?

Určitě ne! Tapety v posledních letech zaznamenaly nebývalý boom a vazbu na 70. léta v dnešním sortimentu rozhodně nehledejte. Tapety dnes interiér nejen dotvářejí, ale často se stávají přímo jeho dominantou. Nemusí se přitom jednat o pokrytí všech stěn, mnohdy pouhým zvýrazněním některé části místnosti získáte neobyčejný výsledek.


Jaké tapety prodáváte? Existují i zde, třeba jako ve světě módy, prestižní výrobci a jejich vyhledávané značky? Řídíme se i v této oblasti trendy?

Samozřejmě. Aktuálně máme v kamenné prodejně v Domusu Malenovice více než sto knih se vzory tapet a můžeme s čistým svědomím prohlásit, že se jedná o nejširší nabídku na jednom místě. Najdete zde  kolekce světových značek RASCH, AS CREATION, GRANDECO, SIRPI  a máme i jména jako KARIM RASHID, VERSACE, LUIGI COLANI, ROBERTO CAVALLI, GRAHAM & BROWN. A značkám odpovídá i šíře materiálů, vzorů, barev, zpracování. Máme tapety vliesové, vinylové, látkové, papírové, tapety přetíratelné, tapety s plastickými vzory, s perličkami, kamínky, ale i originální fototapety a samolepící dekorace na dozdobení stěn, oken nebo nábytku.
A co kdybych chtěla „vlastní“ tapetu? Fotografii blízkého člověka nebo kopii slavné osoby nebo díla?

Ani to není problém. Umíme vyrobit velkoformátovou tapetu přesně podle vašeho zadání. Můžete mít na stěně svůj hudební, filmový nebo sportovní idol, fotku svého partnera, dětí nebo místa, které máte rádi. A můžeme vám vyrobit i tu flekatou stěnu, kterou znáte z fotografií Jana Saudka.
Myslíte si, že tapetování zvládne každý? Většina lidí si neumí představit, že by tapetovali sami. Nemají ponětí, kolik rolí tapet koupit, čím lepit nebo jak navázat vzory.
Naši zákazníci od nás dostanou nejen prvotřídní zboží, ale i ujištění o tom, že tapetování s našimi materiály zvládnou. Spotřebu tapet před nákupem spočítáme, takže nekupujete víc ani vám nic nechybí. Lepidla a veškeré pracovní pomůcky, které jsou k tapetování potřeba, si odnesete spolu s tapetami. Anebo žádné pomůcky a lepidla kupovat nemusíte a tapety si prostě necháte nainstalovat profesionálem.

Jak tato služba vypadá v praxi?
Přijedeme přímo na místo instalace, přivezeme knihy s tapetami, s ohledem na styl a vybavení interiéru vám pomůžeme s výběrem, zaměříme stěny, spočítáme spotřebu a celkovou cenu, navrhneme termín realizace. A po dokončení po sobě i uklidíme. 
 
Nevzniká po vytapetování potřeba doladit interiér třeba textiliemi?
Správná otázka! Ano – vždy je dobré dotáhnout novou podobu vašeho bydlení až k poslednímu detailu. I zde vám můžeme být užiteční, protože z našeho sortimentu dokážeme vybrat vhodné dekorace, polštáře, záclony, závěsy, které korespondují s vašimi novými tapetami, nebo naopak vytvářejí zajímavý kontrast či barevný akcent.
Co říci na závěr?
Na závěr snad tolik: chcete-li to mít doma „jakž takž“, zajděte si do některého hobby marketu; chcete-li originalitu, styl a komfort, čekáme vás u nás. Nejsme jen prodejci, naše práce je postavena především na dokonale zvládnutém řemesle, orientaci v oboru a v aktuální nabídce světového designu a nejnovějších trendů. A v neposlední řadě - jsme rodinná firma, vyhovět zákazníkovi je pro nás prioritou a amatérismus si prostě nemůžeme dovolit.

Pro více informací navštivte: www.tapetyzlin.cz nebo www.zlatymotyl.cz 
20.06.2014 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444