Ingredience menší hlávka zelí 400 g mletého hovězího masa 1/2 cibule cca 4 lžíce oleje 2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky sůl mletý pepř citron |
Postup Ze zelí odstraňte košťály a nakrájejte je na širší nudličky. Dejte do hrnce a spařte horkou vodou, poté zceďte a nechte dobře okapat. V rendlíku orestujte pokrájenou cibuli a přidejte k ní maso, které jste si nechali umlít u svého řezníka. Osolte, dobře rozmíchejte, aby se maso rozdrobilo, pak přikryjte a poduste jen s malým přídavkem vody. Když je maso měkké a všechna tekutina se vydusí, přidejte sladkou papriku a zelí. Vše promíchejte dohromady a ještě společně několik minut poduste, ale tak aby zelí zůstalo křehké. |
Hlávkové zelí s mletým masem
Máte-li rádi pokrmy, jejichž příprava je jednoduchá a od jejího začátku ke chvíli, kdy usednete za stůl, neuplyne v žádném případě víc než hodina, zkuste toto šťavnaté hlávkové zelí s mletým hovězím.