Geberit UPpowerflush - nová generace splachování

Geberit UPpowerflush

Geberit UPpowerflush

Jedna z mnoha novinek, které výrobce sanitární techniky, společnost Geberit představila také na stavebním veletrhu SHK v Brně, je nový systém splachování WC Geberit UPpowerflush. S výrobkem Geberit UPpowerflush začíná nová éra dynamického WC splachování. Inovativní technika pracující na principu stlačeného vzduchu umožňuje mnohem výkonnější splachování toalet.

Splachování běžným systémem

Geberit UPpowerflush

Jak funguje UPpowerflush
Systém UPpowerflush chytře využívá energie stlačeného vzduchu. Při napouštění vody do splachovací nádržky dochází v uzavřeném prostoru ke kompresi vzduchu v její horní části. Napouštění se zastaví automaticky poté, co tlak vzduchu dosáhne určité hodnoty. Uživatel WC pak jedním stlačením ovládacího tlačítka uvolní energetický potenciál stlačeného vzduchu, který do WC mísy pod velkým tlakem vstříkne dva proudy vody. Jeden proud vody vytéká z okrajů WC mísy a čistí její stěny. Druhý proud tryská ve spodní části a vytlačuje obsah mísy do kanalizačního potrubí. Tlak vody je srovnatelný s účinkem, který by mělo spláchnutí z nádržky umístěné 20m vysoko. Zvýšenou razantnost splachování ocení zvlášť  veřejný sektor (letiště, školy, nemocnice, restaurace).
Splachování systémem UPpowerflush

Geberit UPpowerflush

Srovnání s běžnými systémy splachování
Technika UPpowerflush používá pro spláchnutí stejné množství vody jako běžné splachovací systémy, tedy 6 litrů. Může být ale nastavena i na splachování se 4 litry vody. Rozdíl oproti běžným systémům spočívá v mimořádném tlaku splachovací vody. Splachování UPpowerflush je kratší, ale mnohem účinnější než běžný systém splachování. Proud vody je natolik silný, že jedním spláchnutím dokáže odstranit i plovoucí nečistoty, např. nedopalky cigaret. Tam, kde je nutné u běžných systémů spláchnutí opakovat, stačí technice UPpowerflush jediné spuštění splachovací vody. To zaručuje nejen více čistoty a hygieny, ale také šetří vodu a provozní náklady. Geberit UPpowerflush znamená více síly v kratším čase při stejné spotřebě vody.

Způsob použití
Pro Geberit UPpowerflush byly vyvinuty speciální WC mísy, které mají ve spodní části vyústění trysky pro hlavní tlakový proud vody. Jsou to modely Bellevue od firmy Villeroy Boch a San Remo od firmy Ideal Standard. Nádržka UPpowerflush se dodává jako součást montážního prvku pro závěsné WC Geberit Duofix.  Pro splachování je možné použít pouze ovládací tlačítka s funkcí Stop – např. Rumba, Mambo nebo Tango.

Více informací poskytne Geberit spol. s r.o. na adrese Moravanská 85, 61900 Brno, tel.: 547 212 335, fax: 547 212 340, e-mail: sales.cz@geberit.cz, www.geberit.cz.

 


 

 

21.06.2006 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444