Domácí udírna - udíme kdekoli a kdykoli

Pro milovníky uzených dobrot máme dobrou zprávu. Společnost Weber konečně představila velkou udírnu v průměru 57 cm, která svou velikostí bude každému vyhovat. Díky nízké hmotnosti je navíc lehce přenosná, takže nic nebrání tomu, abyste své přátele pozvali třeba k rybníku. 

Po tom, co si udírnu Smokey Mountain Cooker pořídíte, můžete začít udit takřka okamžitě. Sestavení udírny je totiž velmi jednoduché. Podle přiloženého návodu zvládnete montáž raz dva. Jediné, co si musíte obstarat sami, je maso, které budete chtít udit.
Udírna zblízka
Ve spodní části udírny je masivní palivový rošt. Na roštu se rozpaluje palivo, a to nejlépe dřevo nebo dřevěné štěpky. Jako vhodné dřevo pro uzení doporučujeme zejména třešeň, švestku, jabloň nebo ořech. Cirkulace vzduchu je lehce regulovatelná pomocí tří samostatných průduchů.

Maso nebo uzeniny se připravují na dvou kruhových patrech o průměru 47 cm  nebo 57 cm. V dolní části udírny je smaltovaná miska, do které je nutné nalít vodu, aby maso nevysychalo. Zároveň do misky odkapává tuk. Ani přikládání paliva do udírny není žádný problém. Dostatečně velká dvířka zajišťují bezpečnou manipulaci
 
Každý milovník domácího uzení ví, že podstatou kvalitního procesu uzení je dodržení postupu a neustálé hlídání doporučené teploty. Na to myslí i samotná udírna Weber, a proto je vybavena teploměrem v horní části –  v poklopu. Sledování ideální teploty je jednoduché i bez věčného otevírání udírny.
 
Údržba a skladování udírny
Po ukončení grilování je možné udírnu lehce rozebrat a jednoduše vyčistit. Stylová černá udírna se stříbrnými detaily se navíc může stát pěkným doplňkem každé terasy či zahrady. Bonusem udírny Weber je možnost fungování jako běžného grilu.

Tento model se dodává jen do vybrané sítě obchodů s certifikací Weber World Partner. Více informací zjistíte zde: www.grilykrby.cz
15.01.2015
  • Vladeko spol. s.r.o.

    Vyrábíme zahradní nábytek, zahradní domky, chaty, ale i zastřešené zahradní pergoly, dřevěné masivní a dětská hřiště – veškeré výrobky ze dřeva pro dům i zahradu. Provádíme i montáže všech našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444