Co vyžadujeme od centrálního vysavače?

Kvalitu, čistotu a zdraví

Existuje-li segment trhu, v němž jsme srovnali krok se světovou špičkou velmi rychle, pak je to právě oblast centrálního vysávání. Mezi výrobci centrálních vysavačů už nenajdete žádného významného hráče, který by neměl zájem uplatnit své výrobky na tak rozvinutém trhu, jako je ten náš.

Proto zákonitě dochází k další fázi vývoje - rozdělení výrobců na ty průměrné, kterým stačí zahltit trh levnými a kvalitativně nepříliš povedenými typy centrálních vysavačů za co nejnižší cenu, a pak na ty druhé, významné producenty v celosvětovém měřítku, kteří dokáží nabídnout nejen přístroj jako takový, ale i něco navíc. To "něco navíc" v tomto případě znamená nejen kvalitu přístroje po technické stránce, ale především aplikace nejmodernějších technologií, které mají napomoci k dokonalé čistotě při maximálně hospodárném provozu s využitím výkonu a životnosti, o které se může přenosným vysavačům jen zdát.
Trendem posledních let je zdravý životní styl. A centrální vysavač je svými vlastnostmi přímo předurčen k tomu, aby k čistotě a zdraví aktivně přispíval. Velkým celosvětovým hitem je totiž téma filtrace nečistot, které přenosné vysavače vyfukují skrz nedokonalé filtry zpět do místnosti, zatímco centrální vysavače je odstraňují mimo vysávaný prostor. Avšak i tyto nečistoty je třeba odfiltrovat. Budeme-li se filtrací u centrálních vysavačů zabývat podrobněji, zjistíme že někteří výrobci nabízejí stále jen nějakou variaci na téma papírových sáčků. Lepší značky již řeší tento problém řízením proudění vzduchu, tzv. cyklonovou separací, která má významný vliv na účinnost filtrace. Naprostou špičku v separaci vysátých nečistot, pak znamená kombinace cyklonové separace a filtru z materiálu Gore Tex, který nabízí firma BEAM ELECTROLUX. Jedná se o technologii známou svou bezkonkurenční kvalitu - sportovci na celém světě používají obuv a oblečení z Gore Texu již mnoho let. A právě tato společnost vyvinula speciálně pro firmu BEAM ELECTROLUX tkaninu, která svými unikátními vlastnostmi zajistí prakticky stoprocentní účinnost filtrace centrálních vysavačů BEAM ELECTROLUX. Tyto vysavače tak katapultovala na pomyslný vrchol v účinnosti vysávání a separaci nečistot. Schopnosti filtrů z materiálu Gore Tex jsou natolik přesvědčivé, že jimi vybavené modely centrálních vysavačů jsou doporučovány i pro alergiky. Nezávislými klinickými testy byla prokázána přímá souvislost mezi kvalitou filtrace a výskytem různých alergických obtíží a centrální vysavače BEAM ELECTROLUX byly v tomto směru jasným vítězem všech měření.

Není pochyb o tom, že vývoj centrálních vysavačů se, i přes padesátiletou historii této technologie, nezastavil. Výhody tohoto vývoje zužitkují ti, kteří to ocení nejvíce - zákazníci, kteří vědí, že zdraví je to nejcennější a je třeba je chránit.

 

Chcete-li se blíže seznámit s technologií a možnostmi centrálních vysavačů BEAM ELECTROLUX navštivte Stavební veletrhy Brno, které se konají ve dnech 22. - 26. dubna 2008. Stánek společnosti BEAM ČR najdete v pavilonu F pod číslem 066. Firma zde mj. představí nové inteligentní agregáty se systémem SMCS, které jsou naprostou jedničkou ve svém oboru.

17.04.2008 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444