ČMHB snížila minimální úrok

Většina klientů splní podmínky pro sazbu pod 6 %. S účinností od 5. února 2003 Českomoravská hypoteční banka (ČMHB) snižuje úrokovou sazbu u hypotečních úvěrů s pětiletou fixací. Zájemci tak budou moci získat hypoteční úvěr s úrokovou sazbou již od 5,2 % p.a.

Podle obchodního náměstka ČMHB Jana Sadila většina klientů splní podmínky pro získání hypotéky s úrokem pod 6 %. Hypoteční úvěry s jednoletou fixací úrokové sazby a vazbou na PRIBOR bude ČMHB nabízet od 4,5 % p.a.

Naše rozhodnutí vychází z dlouhodobých analýz, které jsem provedli, a je nezávislé na snížení úrokových sazeb ČNB. O snížení sazeb a jejich konkrétní výši jsme jednali ještě před verdiktem centrální banky, říká Jan Sadil a pokračuje: Sazby upravujeme především podle situace na trhu. Měsíční splátku průměrného úvěru jsme naším dnešním krokem opět snížili o několik set korun.

Podle J. Sadila však již v současné situaci hypoteční banky pro další snížení sazeb příliš velký prostor nemají. Přesto budou hypotéky i v letošním roce velmi výhodné. Zatímco jsou totiž české úrokové sazby u hypoték srovnatelné s Evropskou unií, ceny nemovitostí se pohybují hluboko pod její úrovní.

Českomoravská hypoteční banka, a. s., je jedinou specializovanou hypoteční bankou v ČR.

V období od ledna do prosince 2002 poskytla ČMHB 6 184 hypotečních úvěrů v objemu 6,5 mld. Kč

V Praze, 3. února 2003
04.02.2003 | Jan Sadil

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444