Veletrhy věnované dřevostavbám, vytápění a otvorovým výplním zahajují už zítra

V prostorách Průmyslového paláce vyrostou dvě dřevostavby v reálné velikosti. Foto: Terinvest

V prostorách Průmyslového paláce vyrostou dvě dřevostavby v reálné velikosti. Foto: Terinvest

Výstaviště v Praze - Holešovicích bude ve dnech 6. - 9. února dějištěm čtveřice veletrhů, které předznamenávají blížící se novou stavební sezónu. Připraveny jsou nejen výstavní expozice tří stovek firem, ale také doprovodný program pro odbornou i širší veřejnost, který přinese obraz současného stavu a trendů ve vybraných stavebních oborech a nabídne bohatství informací o nových technologiích a jejich využití v praxi.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

SALON DŘEVOSTAVEB 2013.

Mezinárodní veletrh dřevěných a nízkoenergetických staveb, konstrukcí a materiálů DŘEVOSTAVBY představí celkem 80 firem, z nichž mnohé se zabývají také výstavbou nízkoenergetických a pasivních domů a projekční a architektonickou činností. K vystavovatelům tohoto veletrhu patří tradičně také firmy, které nabízejí srubové stavby a roubenky, dřevěné výrobky pro exteriér i interiér, materiály a technologie do dřevostaveb nebo stroje a nástroje pro zpracování a opracování dřeva. K lákadlům budou jistě patřit dvě dřevostavby realizované přímo ve střední hale Průmyslového paláce.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Víkendový dům, realizace Ateliéru Pokorný. Foto: SALON DŘEVOSTAVEB

Také letos je hlavním doprovodným programem veletrhu Dřevostavby projekt SALON DŘEVOSTAVEB, který představí 40 moderních dřevostaveb nejen z Čech, ale i ze Slovenska a Rakouska. Autoři vybraných projektů budou své stavby prezentovat v páteční Mozaice dřevostaveb.

Sobotní odpoledne bude vyhrazeno zahraničním hostům. O své zkušenosti se podělí rakouský architekt Matthias Hein, jehož práce je úzce spojena s městem Bregenz a Vorarlberskem, hornatou oblastí proslulou propojením jedinečné architektury s nejmodernějšími technologiemi výstavby ze dřeva. Norský architekt Geir Brendland představí severský přístup k dřevostavbám v Norsku a slovenský architekt Pavol Pokorný se v přednášce nazvané "Na cestě k lepším domům" zaměří na roli architekta a vnímání architektury v kontextu sílících nároků na energeticky úsporné a ekologicky zodpovědné stavění. Pro Salon dřevostaveb 2014 i jeho přednášky je vyhrazen prostor ve středu Průmyslového paláce.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Své produkty bude na veletrhu vytápění prezentovat také společnost CIKO, výrobce komínových systémů.

KRBY A KAMNA, veletrh krbů, kamen a designového vytápění spolu s veletrhem MODERNÍ VYTÁPĚNÍ představí v hale M holešovického výstaviště novinky a inovace v oblasti vytápění, úspor energií a efektivního využívání obnovitelných zdrojů.

Desítky vystavovatelů z oboru oken, dveří a stínící techniky se zúčastní také dalšího, v termínu 6. - 9. února souběžně probíhajícícho veletrhu, WINDOOR expo 2014. V jejich expozicích umístěných v levém křídle Průmyslového paláce budou přítomni odborníci připravení představit do detailu prezentované produkty a věnovat se dotazům a přáním návštěvníků.
05.02.2014 | redakce Bydlení.cz
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444