Revitalizace ploché střechy vám může ušetřit tisíce

Izolace rovných střech patří ke klíčovým procesům stavby nebo rekonstrukce všech domů s tímto typem střechy. Volbou vhodného materiálu si můžete ušetřit nejen budoucí náklady, ale i mnoho starostí. A navíc se můžete zasadit o zlepšení životního prostředí.

Stříkaná izolace – materiál budoucnosti
Použití stříkané izolace ve spojení s izolací plochých střech je naprosto ideálním řešením. Díky vlastnostem pěny se vytvoří celistvá izolační vrstva bez nutnosti kotvení. Tento typ izolace vyniká i svou pevností v tlaku, nízkou hmotností a především trvanlivostí. 
 
Nespornou výhodou je možnost použití na stávající střešní plášť. Úspora nákladů, kterou takto docílíte, zcela kompenzuje poněkud vyšší náklady na pořízení tohoto typu izolace. Navíc díky výslednému zcela rovnému povrchu zabrání výskytu stojící vody, která je pro tento typ střech tak typická. 
Studená střecha
Asfaltové pásy, které se pro izolaci střech používají, výtečně akumulují teplo. To může být příjemné během zimních měsíců. V létě je tomu spíše naopak. Přitom je řešení tak snadné. 
 
Například společnost HONTER nabízí aplikaci stříkané izolace a speciálního ochranného nátěru THERMOFLEX™. Tímto spojením vznikne produkt, který má výrazný dopad na úsporu nákladů a životní prostředí. Výsledným efektem je totiž nižší zahřívání okolí díky snížené akumulaci tepla. 
 
Výhody
Poněkud vyšší cena této formy izolace je zcela vyvážena úsporou nákladů, kterou díky ní dosáhnete. Stříkaná izolace zůstává stejná po celou dobu životnosti objektu. Nemění žádným způsobem svůj tvar a je zcela ekologická.
 
26.11.2013

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444