Novinky Vydavatelství Era

Ilustrační foto - BYDLENÍ.CZ

Ilustrační foto - BYDLENÍ.CZ

Z produkce Vydavatelství ERA se v nejbližších dnech na knihkupecké pulty objeví několik příruček z oblíbené edice Stavíme, určené široké veřejnosti. Jde o doplněná či aktualizovaná vydání publikací, o které je mezi čtenáři neustálý zájem nejen díky tématům, ale i díky jejich přehlednému, praktickému a aktuálnímu zpracování .

Karel Dvořáček: Správná a bezpečná elektroinstalace
4. aktualizované vydání

Nejste si jisti, zda máte správně zapojenou elektroinstalaci v bytě, domě či na chalupě? Chcete se pustit do rekonstrukce bytového jádra a nevíte, co s elektroinstalacemi? Chcete si zřídit v domácnosti správné a energeticky úsporné osvětlení? Na tyto otázky naleznete odpověď v této publikaci.


V knize dále najdete:

  • vše o připojení objektu k síti dodavatele elektřiny
  • základy elektrických rozvodů v objektech pro bydlení
  • kolik zásuvek a vývodů je zapotřebí v koupelně, kuchyni a dalších místnostech vašeho bytu či domu
  • vše o elektrických rozvodech v bytech a jejich zvláštnostech v rodinných domech a rekreačních objektech
  • jak na rekonstrukce elektrických rozvodů a jejich zvláštnosti v panelových domech
  • základní kritéria pro volbu elektrických spotřebičů

 

Marie Sedláčková, Eva Škrabalová: Schodiště
2. aktualizované vydání

Kniha je určena všem, kdo budují schodiště v novém domě či v mezonetovém bytě, nebo rekonstruují stávající objekt – zařizují podkrovní místnosti, nadstavují dům, spojují nad sebou umístěné byty nebo provádějí jiné úpravy. Chce čtenáři pomoci zorientovat se v problematice navrhování schodiště, není ale žádnou učebnicí. V první části knihy jsou popsány zákonitosti, které je při návrhu schodišť nutné dodržet. Autorky čtenáře dále provádějí návrhem schodiště a vysvětlují vývoj a konstrukci schodišť. Nechybí rady jak a kdy je zapotřebí zajít na úřad. V posledních dvou kapitolách čtenáři najdou přehled toho nejlepšího, co české firmy nabízejí, což jim může pomoci při výběru vhodného schodiště pro jejich interiér. Nechybí ani pojednání o bezbariérovém řešení staveb, jak vyřešit bezbariérový přístup do vyšších podlaží a jak pomoci překonat výškový rozdíl osobám s handicapem.

V knize dále najdete:
  • příklady nejpoužívanějších schodišť
  • názvosloví jednotlivých částí schodiště
  • legislativní opatření spojené se stavbou

 

Zdeněk Zelinka: Studny
3. doplněné vydání

Chybí vám voda u domu, chaty či chalupy a nevede k vám obecní vodovod? Chtěli byste mít při narůstajících cenách vodného rezervu v podobě vlastního vodního zdroje? Váháte, zda kopat, nebo vrtat? Nebo vás spíš zajímá, jak stávající studnu vyčistit a udržovat? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete právě v této publikaci. Dočtete se zde, jaké druhy spodních vod můžete na svém pozemku objevit, jak vhodný vodní pramen hledat a jakými způsoby nalezenou vodu jímat. Hlavní pozornost se soustřeďuje na vlastní budování studny – od výpočtu potřeby vody přes výběr studny a čerpadla po postup při samotném hloubení studny. Autor uvádí vše důležité o kvalitě vody a ochraně podzemních vod – čištění a dezinfekci studny coby vodního zdroje, o pravidelné kontrole jakosti, ale rovněž třeba o úpravnách vod. Seznámíte se také s aktuálním zněním souvisejících legislativních norem a předpisů, které jsou při budování studny důležité.

V knize dále najdete:

  • příklad výpočtu potřeby vody
  • ověření vydatnosti zdroje vody
  • vzory předepsaných formulářů
04.06.2008
  • Vydavatelství ERA

    České Vydavatelství ERA vzniklo v roce 2000 s cílem přinášet čtenářům užitečné a kvalitní publikace z oblasti architektury, stavitelství a psychologie pro odborníky i širší čtenářskou obec. Cílem je mapovat nové trendy a dosud nezpracovaná témata.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444