Nová dimenze odpočinku: matrace s účinky aromaterapie

Neroli je esenciální olej vyhledávaný pro své uklidňující účinky na nervový systém. Pomáhá při úlevě od psychického napětí a zlepšuje cirkulaci krevního oběhu. Čerstvá medová vůně působí jako antidepresivum. Všechny jeho vlastnosti ulehčují boji s nespavostí nebo neklidným spánkem. Esenciální olej z neroli byl zapracován do nových matrací MATERASSO, aby do vašeho odpočinku přinesl novou dimenzi.

Nezávislá novinářka, fytoterapeutka, aromaterapeutka a lektorka Mgr. Pavla Apostolaki popisovala úžasné účinky extraktů z pomerančovníků a velice kladě hodnotila jejich používání do matrací, kde účinky aromaterapie přirozeně působí na spícího.

„Ve své praxi se často setkávám s klienty, kteří hledají pomoc proti emociálnímu napětí, depresím a nespavosti”, uvádí nás do problému aromaterapeutka Mgr. Pavla Apostolaki. „Tyto potíže chtějí řešit prostřednictvím přírodní medicíny. Vhodnou volbou je pro ně aromaterapie. Proto aplikujeme neroli, éterický olej z pomerančových květů, který zklidňuje nervy a uvolňuje stres. Účinky léčby se pak násobí, když lidé spí na matracích obsahující sušené pomerančové květy. Klienti si pak pochvalují lepší kvalitu spánku a větší psychickou pohodu,” dodává Pavla Apostolaki.

Matrace NEROLI THERAPY od firmy Materasso, specialisty na zdravý spánek, tento éterický olej obsahuje. Tato komfortní matrace splňuje všechny atributy zdravého spaní a navíc má nádherný potah Silktouch prošitý viskoelastickou pěnou.
 
bydlinek

O oleji Neroli
Neroli je esenciální olej, který se extrahuje z květů hořkého pomerančovníku. Název je odvozený od jména princezny z Neroli, Anny Marie de la Tremoille. Princezna již v 17. století používala tento olej na parfémování rukavic a vody na koupání. Olej se vyrábí vodní destilací z jemných čerstvých květů. Květy se sbírají ručně, aby nedošlo k poškození lístků. Je to velmi náročný proces, jelikož na jeden litr oleje je třeba jedné tuny květů. Díky náročnosti výroby, nádherné vůni a zdraví prospěšných vlastností je považovaný za jeden z nejdražších éterických olejů na světě. Je součástí mnoha exkluzivních parfémů.

Slovenská firma Materasso opět potvrdila svojí jedinečnost v inovaci, hledání a používání netradičních materiálů a tím posouvání limitů kvalitního spaní na vyšší úroveň. Snaží se přinášet co nejkvalitnější materiály pro zdravý spánek. Jedním z trendů této firmy je používání přírodních materiálů v pěnách, které zvyšují tvarovou stálost, elasticitu, vzdušnost, prodyšnost a dlouhou životnost a hlavně mají významný vliv na kvalitu a komfort spánku, a tím i na zdraví spotřebitelů.

Velkým průlomem v použití přírodních látek v pěnách byla pěna Biogreen, která již téměř deset let tvoří nedílnou součást kolekce firmy Materasso. Dále jsou to švýcarské pěny s výtažky levandule a švýcarských bylin a nyní nově matrace NEROLI THERAPY.
04.12.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444