Nebojte se rekonstrukce panelového bytu

Bydlení v panelovém domě zdaleka nemusí patřit do jakési podřadnější kategorie, jak se donedávna předpokládalo. Díky nový technologiím získaly dnes panelové byty na přitažlivosti. V těchto bytech lze totiž snadno provádět potřebné úpravy a lze v nich vytvořit moderní a krásný prostor pro velice kvalitní bydlení.

Při rekonstrukci panelového bytu přichází nejčastěji na řadu jako první umakartové jádro. V takovém případě nemá smysl uvažovat o jiném řešení, než je jeho kompletní vybourání a vyzdění nového jádra. Pokud je to možné, většinou se vyplatí i promyslet zcela novou dispozici.


Stará umakartová jádra jsou totiž nejen nevzhledná, mívají také špatné prostorové řešení a především se špatně udržují, takže se v nich usazují nečistoty a plísně. Proto se např. varianta nalepení obkladových desek na původní umakart může zdát levnější, rychlejší a dostačující, ale bohužel jmenované zásadní problémy spojené s původním umakartovým jádrem nevyřeší. Celková rekonstrukce se tím pouze oddálí a také značně prodraží.

Pokud se pustíte do koupelny, můžete pokračovat dále. Na bytové jádro většinou navazuje kuchyňská linka, proto se vyplatí spojit rekonstrukci koupelny také s její výměnou.

Další možnosti jsou neomezené a záleží pouze na vašich individuálních potřebách a na finančních možnostech. Je možné se rozhodnout pouze pro částečnou úpravu a nebo pro kompletní změnu s naprosto odlišnými dispozičními parametry.

Každá rekonstrukce má nejen spoustu možností a variant, ale zahrnuje také spoustu zákonitostí, technologických postupů, návazných prací a norem, o kterých laik často nemusí mít ani tušení.

Musí být rekonstrukce problém?

Rozhodně nemusí, pokud si pro splnění svých představ o bydlení zvolíte firmu, která má s potřebnými úpravami dost zkušeností. Rekonstrukce bytu se často provádí jednou za život a požadavky na její kvalitu a životnost by proto měly být co nejvyšší. V případě spolupráce s renomovanou společností se může zdát cena úpravy dražší než součet položek od nezávislých soukromých řemeslníků, ale brát tuto cenu jako výchozí parametr se v tomto případě rozhodně nevyplatí. Cena vypracovaná kvalitní a spolehlivou společností je kompletní a po celou dobu rekonstrukce neměnná a je vyvážená kvalitou provedené práce a jistotou komunikace při případných reklamacích. Při výběru firmy stojí proto za to získat o ní předem maximum informací.

Společnost PANELREKO, s.r.o., patří k firmám, které vám náročnou rekonstrukci značně usnadní nejen profesionálním provedením vlastních prací, ale také tím, že se od počátku až do konce postará o vše, co s úpravami bytu souvisí.

PANELREKO se rekonstrukcemi bytů zabývá více než 10 let a má jich za sebou již přes 1 350. V současnosti provádí v průměru 150 rekonstrukcí ročně a tím získává další a další zkušenosti, kterými se snaží jejich klientům pomoci ke kvalitnějšímu bydlení. Již při první schůzce si v jejich bytovém studiu na 250 m2 můžete prohlédnou vzorky obkladů, sanity, podlah, dveří i kuchyní a seznámit se s fotodokumentacemi již dokončených rekonstrukcí. Pokud byste se chtěli o kvalitě odvedené práce přesvědčit na vlastní oči, je pro vás určena možnost prohlédnout si již dokončenou nebo probíhající rekonstrukci u některého ze zákazníků firmy.

Zde se vám pak od první nezávazné schůzky věnuje jeden z vyškolených techniků. Na této
schůzce vám vysvětlí základní pracovní postupy, doporučí varianty, nabídne možnosti a na míru sestaví co nejkonkrétnější, ale pro vás zatím nezávazný položkový rozpočet. V případě, že se s firmou PANELREKO do rekonstrukce pustíte, bude se vám věnovat i nadále. Osobně váš byt zaměří, vyhotoví všechny náležitosti jako je projekt, technická zpráva a v neposlední řadě vám připraví i formulář pro souhlas majitele domu s rekonstrukcí.

Tento odborník se vám bude individuálně věnovat po celou dobu rekonstrukce. Pomůže při výběru materiálů a vybavení, při řešení dispozice, pomůže vybrat sanitu, barevně sladit a najít v široké nabídce vhodné obklady, v případě větších rekonstrukcí doporučí podlahové krytiny, dveře, poradí s novými rozvody elektra, vody i kanalizace, opravou popraskaných či křivých zdí, designem kuchyně atd. Budete se moci spolehnout na to, že všechny doporučené materiály i zařizovací předměty budou funkční, vyzkoušené a jejich kvalita ověřená množstvím předešlých zakázek a bude plně odppovídat vašim estetickým a praktickým požadavkům i finančním možnostem.

PANELREKO zajišťuje komplexní dodávky stavebních prací, podlah, dveří, kuchyňských linek, vestavěných skříní  a další práce pod dohledem autorizované osoby pro stavebnictví, zaměstnává kvalitní a léty prověřené české řemeslníky, kteří se pravidelně doškolují. V neposlední řadě vám firma zaručí dodržení předem dohodnutých termínů a když je vše hotovo, můžete si být jisti, že máte v  pořádku i všechny příslušné revize, tlakové zkoušky a prohlášení o shodě.

16.01.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444