Luxusní bazén, kterému stačí pouhých 11 čtverečních metrů

Představte si luxusní francouzský bazén, hluboký tak akorát na pohodlné plavání, vybavený bezpotrubní filtrací, pohodlným schodištěm, protiproudem, ohřevem vody a vířivkou. A zkuste si to vše představit v rozměrech pouhých 3,50 x 2,20 m.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Říkáte si, že je to nemožné? Pak jste zřejmě ještě neslyšeli o Quiberonu - unikátním bazénu francouzského typu, který umožní naplno vychutnat všechny výhody plně vybaveného bazénu na pouhých pár metrech čtverečních.

Duchovním otcem tohoto nápadu není nikdo jiný než sám Jean Desjoyaux, zakladatel přední francouzské společnosti, vyrábějící luxusní bazény. Quiberon navrhl pro svou vlastní rodinu již téměř před 20 lety.

„Hlavní výhodou bazénu Quiberon je samozřejmě jeho velikost, k instalaci v interiéru stačí pouhých 11 m2. Umístit se dá ve sklepě rodinného i činžovního domu, na verandě, nebo třeba i v garáži,“ říká Rudolf Pejša ze společnosti Bazény Desjoyaux, která k nám tyto bazény dováží.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
V čem je tedy záhada? Jak se podařilo vyřešit všechny funkce bazénu na tak malém prostoru?

„Mohou za to právě patenty společnosti Desjoyaux. Bazén je konstruován jako kompaktní železobetonový skelet, do něhož je upevněn takzvaný „liner“, bez jediné spáry, otvoru, bez desítek metrů potrubí a složité strojovny s filtrací a čerpadly. Tím jsou eliminována místa, kde jinak dochází k poruchám a únikům vody. Všechny procesy nutné k zajištění chodu bazénu obstarává patentovaná jednotka bezpotrubní filtrace ukrytá přímo ve schodišti do bazénu,“ vysvětluje Rudolf Pejša.

Integrovaná perlička pak udělá svými bublinkami ze schodiště příjemné místo k relaxaci či k romantickému posezení. A pokud si chceme zasportovat, stačí zmáčknout ovladač protiproudu a Quiberon se stane skvělým místem pro kondiční trénink. I přes své rozměry (3,50 x 2,20 x 1,20 m) je tak tento bazén ideálním místem jak pro relaxaci s přáteli, tak i sportovní plavání, masáže či hydroterapii.
Tento bazének Quiberon, který můžete vidět na obrázku vpravo, je umístěn ve sklepních prostorách činžovního domu v centru Prahy. Místnost, ve které se nachází, má rozměry pouze 4 x 5 m. Díky zabudované vířivce a protiproudu si celá rodina může ve vlastním domě plně užívat pohodlí, luxusu i sportovního plavání. Kombinace protiproudu a vířivky umožňuje také masáže a hydroterapii. Cena podobně vybaveného bazénku se pohybuje od 300 000 do 400 000,- Kč (bez montáže a betonáže).

Udržování příjemné teploty a nízké vlhkosti vzduchu v uzavřeném prostoru je zabezpečeno výkonným odvlhčovačem zabudovaným přímo do stěny místnosti tak, že jsou z něj viditelné pouze "průduchy", jak je tomu na obrázku vlevo.
06.05.2010 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444