Jakou podlahu do dětského pokojíčku

Která podlaha je do dětského pokoje nejvhodnější? Podle čeho se jako zodpovědný rodič, který chce pro své dítě to nejlepší, rozhodovat? Není radno zapomínat na praktičnost, lehkou údržbu, ale v potaz musíme brát i dětská přání.

Koberec - ano, nebo ne?
Každé dítě tráví nejvíce času na zemi. Těžko dítě předškolního věku donutíte poslušně sedět u stolu. Naopak vás bude milovat, když mu rozprostřete velké papíry na zemi, které si bude moci pomalovat, když si s ním postavíte vlakovou dráhu nebo zařídíte dům pro panenky. Podlaha je středobodem dětského pokoje. Přistupovat k jejímu výběru bychom tedy měli svědomitě.
 
Mnozí z nás se rozhodnou pro koberec. Nejčastějším argumentem jsou jeho barevné variace a hřejivost. Zapomínáme však už na možnost alergií na prach, špatnou údržbu a v neposlední řadě na to, že dítě jednou vyroste a vy budete muset koberec s autíčky chtě nechtě vyměnit. Je pravda, že tepelné požadavky málokterý podlahový materiál splňuje. Výjimkou je však vinylová podlaha Thermofix.
Zdraví dítěte a úspora zároveň
Už z názvu podlahy Thermofix zákazník může odtušit jeho tepelně izolační vlastnosti. Podlaha Thermofix nestudí a rodiče tak mají jistotu, že jejich dítě při hraní na zemi nenachladne. Vinylová podlaha Thermofix zajistí příjemnou teplotu podlahy a pod dítě není nutno vkládat žádné deky nebo přikrývky. Vinylové podlahy Thermofix se hodí i pro podlahové topení a ve srovnání s laminem jsou nejen pocitově teplejší, ale také kladou menší tepelný odpor, čímž přispívají k úspoře nákladů na vytápění. Pokud máte totiž doma vinylovou podlahu, postačí vytápět místnosti na nižší teplotu. 
Podlaha v dětském pokoji musí něco vydržet!
Děti si na podlaze hrají, dívají na televizi, ale také často mlsají. Není neobvyklé, že se občas něco rozlije. A právě zde se nachází kámen úrazu všech koberců. Možná i vy máte zkušenosti se skvrnami od ovocných šťáv nebo čokolád, které z koberce už nikdy neodstraníte. Z vinylové podlahy Thermofix přitom podobné nehody jednoduše setřete hadrem nebo mopem bez jakýchkoliv dalších stop. A když dítě rozbije skleničku nebo mu spadne těžší předmět? Jak si podlaha Thermofix poradí s ostrými předměty? Podlaha je vyrobena z několika vrstev s vloženým skelným rounem, které zvyšuje její odolnost. Povrch je opatřen polyuretanovou PUR vrstvou, která chrání podlahu proti opotřebení, poškrábání a prodlužuje životnost podlahové krytiny.
I vaše dítě jednou vyroste 
Teď vaše dítě miluje kreslené pohádky, a proto jste do pokojíčku vybrali koberec s krtečkem. Nebude však trvat dlouho a začne období školní docházky. Dosavadní záliby se změní stejně jako potřeba přizpůsobit dětský pokoj spíše tomu studentskému. Není lepší myslet nadčasově a zbytečně neutrácet za módní výstřelky, kterými se dítěti zavděčíte jen dočasně? Není rozumnější investovat do kvalitní, neutrální podlahy, která s dítětem poroste?  
 
Vinylové podlahy Thermofix nabízejí širokou škálu vkusných dekorů imitujících přírodní materiály. Vybírat si můžete ze dřeva nebo dokonce kamenné dlažby. Díky vinylové podlaze Thermofix můžete dětský pokoj vybavit chytře a ještě ke všemu moderně. Ukázku vzorů a motivů vinylových podlah Thermofix najdete ve virtuálním showroomu společnosti Fatra, kde si můžete online kombinovat a vybírat jednotlivé vzory vinylových podlah s různými místnostmi. 

Informace o podlahové krytině Thermofix naleznete na www.fatrafloor.cz
 

 
26.06.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Fatra, a.s.

    Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Fatra, a.s. je jediným českým výrobcem vinylových podlah.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444