Z obýváku domácí kino v 5 krocích

Pána prstenů jste viděli několikrát, Matrix znáte zpaměti a vojína Ryana zachraňujete 2x do měsíce? Patříte-li k filmovým fajnšmekrům, kteří si v kině nenechají ujít žádnou novinku, ale zároveň si rádi doma s popcornem v ruce pustí své oblíbence, obyčejná televize na to zkrátka nestačí. Jak si udělat z obýváku soukromý kinosál, i když nejste Milionář z chatrče?

Kvůli lepšímu zvuku nemusíte přestavovat celou místnost. Elektrické rozvody vám stačí původní. Pro dokonalý filmový zážitek postačí pár změn, s nimiž se z každého filmu stane kino trhák.
 

1. Televize, All in one nebo jednotlivé komponenty

Všechna řešení s sebou nesou svá pro a proti. Začneme-li u běžné televize, tak ta se pro domácí kino hodí ze všeho nejméně. Často má problém s přehráváním různých formátů, neporadí si s externími titulky a ozvučení je mírně řečeno slabé. Pokud to s domácím kinem myslíte aspoň trochu vážně, zvolte mezi All in one řešením, nebo sestavením vlastních komponent podle svého uvážení.

V All in one získáte od výrobce kompletně sladěný set všech komponent, které stačí pouze zapojit a vše funguje jak má. Toto řešení je levnější, než samostatné skládání, ale hodí se spíše k ozvučení menší místnosti. Má méně konektorů a v budoucnu už jej příliš nerozšíříte.

Naopak sestavení domácího kina z různých komponent vyžaduje už jistou zkušenost a vyšší finanční náklady. Odměnou vám bude lepší kvalita zvuku i obrazu a možnost neustálé obměny jednotlivých částí.

2. Jak na kvalitní zvuk?

Zvuk vycházející z integrovaných reproduktorů v TV nikdy nedosáhne takové kvality jako rozšířená audio sestava. Reprobedny se vyrábějí jako skřínové (sloupové), ty umístíte přímo na podlahu, nebo regálové, které patří na polici, případně stojan.

Stejně jako u předchozího řešení si můžete zvolit z kompaktního řešení nebo soustav. Ty se nejčastěji prodávají v sadě jako 2.0, tedy se dvěma sloupovými reproduktory, až po 7.1. Takové řešení vám nabídne ten nejlepší audio zážitek, jaký můžete v domácích podmínkách dosáhnout.

3. Přehrávač

U domácího kina platí, že kvalita obrazu se přizpůsobuje kvalitě nejhorší komponenty v soustavě. Jestliže máte například televizi s Full HD rozlišením a k ní běžný DVD přehrávač, kvalita filmu bude odpovídat DVD.

Pro kvalitní obraz vsaďte na přehrávač Blu-Ray, který pořídíte už od pár tisícovek.

4. Sedadlo jako v kině

Pohodlné křeslo nebo pohovka ovlivní váš zážitek z filmu více, než si myslíte. Při výběru toho pravého testujte, sedejte si znovu a znovu, přičemž zkoušejte různé polohy. Když film zabere více než 2 hodiny, většinou nevydržíte strnule sedět v jedné pozici. Z kvalitní pohovky vás nebudou bolet záda a filmový zážitek si vychutnáte bez jakýchkoliv kompromisů. A nezapomeňte, že držák na nápoje není k zahození.

5. Filmové plakáty dotvoří atmosféru

Možná poslední věc, která chybí k proměně vašeho obývacího pokoje v soukromé kino, jsou filmové plakáty. Každý kinosál je jich plný. Pochlubte se svým přátelům nebo se jen obklopte svými oblíbenými hrdiny na plakátech na stěnách. Pro jejich přidržení se hodí kliprámy, kde se neponičí, a vaši hrdinové na vás budou ze stěn shlížet pokaždé, když sledujete film.
31.07.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444