Žlutá barva prozáří interiér

Foto: www.ikeafamilylivemagazine.com

Foto: www.ikeafamilylivemagazine.com

Když se řekne jaro, jaká barva se vám okamžitě vybaví? Většina má jaro spojené se zelenou a žlutou. Pučí stromy, rozkvétají narcisy, pryskyřníky, pampelišky a blatouchy. Jestliže chcete jaro vnést i do svých interiérů, zaměřte se na doplňky ve žluté barvě, které interiér prozáří jako sluneční paprsky.

Žlutých doplňků se nemusíte obávat v žádné místnosti. V kuchyni, obývacím a dětském pokoji, koupelně i pracovně. Můžete začít s drobnostmi. Koupit si svíčku ve žlutém skle, žlutý květináč, lustr, lampu, utěrku nebo ručník. Můžete se podívat po retro kolekcích a kuchyni ozvláštnit žlutým kávovarem nebo mixérem. V obýváků vyměňte závěsy nebo zkuste jednu stěnu polepit žlutou tapetou. Povlečte pár polštářů na sedací soupravě do žlutého povlaku nebo si ji ve žluté pořiďte celou.

Foto: Muuto

Žlutá nemusí být jenom sytá, stejně jako každá jiná barva i žlutá nabízí nespočet odstínů. Pohybuje se na ose mezi zelenou a oranžovou, můžete si vybrat písčitou nebo zlatavou. Dobře se kombinuje s bílými interiéry, ale výrazný a vkusný akcent vytvoří i s černou. Orientální nádech interiéru dodáte dekoracemi ve žluté společně s fialovou a purpurovou. I žlutá a modrá, především tyrkysová, si spolu rozumí už dlouho a pořád nás tato kombinace neomrzela. Pokud chcete vykouzlit vyloženě jarní interiér, kombinujte žlutou s pudrově růžovou, olivovou a šedou. 

Foto: Muuto
Žlutá dokáže místnost prozářit,  je proto vhodná do interiérů, kam slunce tolik nesvítí. Tato barva opticky rovněž zvětšuje prostory. Dodává optimismus a dobrou náladu. Malování všech stěn na žluto, které bylo před několika lety tolik moderní, se snažte omezit na menší plochy.
Foto: www.ikeafamilylivemagazine.com
Foto: Ikea, H&M HOME, Muuto
Rozhodli jste se, že do toho půjdete, ale nechcete investovat do často drahých designerských kousků? Pro odvážné máme tip. Zajděte si do nejbližšího obchodu s barvami, vyberte si ideální žlutý odstín a pusťte se do realizace.

Máte stará oprýskaná okna? Vyzkoušejte si jejich rámy přetřít na žluto. Váš interiér rázem omládne a výhled ven vás začne bavit. Nebo proč nenatřít starou židli? Stále se vám na ní sedí dobře, ale ta její barva poněkud zastárla? Oblečte ji do žluté! Hned máte nový kousek do vaší pracovny. 

Foto: www.apartmenttherapy.com
Photography by Hannah Blackmore and styling by Claudia Stephenson for Adore Home 

Ikea, H&M HOME, Muuto, www.apartmenttherapy.com, by Hannah Blackmore for Adore Home 
20.03.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444