Zlatou tašku získala PRIMA FENESTRA

Na 9. mezinárodním veletrhu Střechy Praha, který proběhl ve dnech 25. – 27. 1. 2007 na pražském Výstavišti v Holešovicích, se jako každoročně se prezentovali všichni významní výrobci a dodavatelé z oboru. Letos výrazně vzrostl počet firem, které se zde prezentovaly úplně poprvé, počet vystavujících z oblasti úspor energií a celkově se zvýšil počet všech vystavovatelů oproti loňsku. Veletrhu se účastnilo celkem přes 180 firem, včetně zahraničních.

Přestože počasí veletrhu nepřálo, návštěvnost předčila očekávání, přišlo téměř 12 000 návštěvníků, kteří zde mohli vidět kompletní sortiment střešních krytin a střešních doplňků (tvrdé střešní krytiny, asfaltové krytiny, kovové krytiny či krytiny na bázi PVC). Nechyběla široká nabídka tepelných izolací, hydroizolačních folií, střešních oken nebo výrobků pro půdní vestavby. Návštěvníci mohli vidět stavební systémy vhodné pro nízkoenergetické domy, nové druhy střešních oken, solární kolektory a tepelná čerpadla. Nově mohli návštěvníci na veletrhu nalézt i nabídku developerských, stavebních a realitních firem pod názvem „Zastřešíme Vaše bydlení“.


Zvýrazněným tématem letošního ročníku byly „Konstrukčně a ekonomicky vyvážené střechy“. Toto široké téma se mimo jiné dotklo zvýšených požadavků na správné zateplování šikmých a plochých střech nebo prosvětlení střech v souladu s úsporami energií. V rámci druhého zvýrazněného tématu „Dřevo – materiál budoucnosti“ proběhla řada přednášek a seminářů. Velký zájem posluchačů zaznamenal například blok přednášek s názvem „Dřevěná bytová výstavba v ČR včetně nízkoenergetických variant“, který pořadatelé připravili ve spolupráci s Odbornou skupinou dřevěných staveb při ČKAIT. 

Pokračovala velmi oblíbená diskusní fóra určená pro nejširší veřejnost. Zde zazněla i problematika růstu havárií střech vlivem zatížení sněhem. Veškeré přednášky a semináře byly zařazeny do programu celoživotního vzdělávání ČKAIT a ohodnoceny dvěma body.


Plno bylo i v již tradičních poradenských centrech. Odborné rady a informace získali zájemci na stánku Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů, České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, energetické poradenství poskytovala přední česká poradenská společnost v oblasti energetiky, ekonomiky a životního prostředí EkoWATT, která byla i hlavním partnerem doprovodného programu k výstavě Úspory energií a obnovitelné zdroje.


Veletrh si vždy kladl za cíl podporovat střechařské řemeslo. Proto byla k vidění řada praktických ukázek – na podiu ve střední hale i na stáncích mnoha vystavovatelů a výrazně byla rozšířena i Mezinárodní soutěž zručnosti učňů - tentokráte kromě oboru pokrývač i o obory klempíř a tesař.


Pošesté se uskutečnila soutěž o nejlepší exponát výstavy – Zlatá taška 2007. Ocenění získalo na základě rozhodnutí odborné poroty „střešní okno PRIMA FENESTRA řada Thermical“, které vyrábí společnost FENESTRA střešní okna, s.r.o. Tradičně proběhlo předání ocenění za nejpoutavější expozici z předchozího ročníku. Ocenění získala firma TONDACH Česká republika s.r.o.


Jubilejní 10. ročník veletrhu Střechy Praha a 4. ročník výstavy Úspory energií a obnovitelné zdroje proběhnou na pražském Výstavišti v Holešovicích ve dnech 24. – 26. ledna 2008.

05.02.2007
  • Střechy Praha - veletrh pro stavbu a renovaci střech

    Největší středoevropský veletrh pro stavbu a renovace střech STŘECHY PRAHA probíhá souběžně s veletrhem úspor energií a obnovitelných zdrojů energie SOLAR PRAHA a veletrhem ŘEMESLO PRAHA. Místem konání je PVA EXPO PRAHA Letňany.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444