Zlatá medaile veletrhu Aquatherm pro čerpadlo BOXAIR 30 INVERTER

Stabilnější teplota, snížená spotřeba energie

Na slavnostním vyhlášením soutěže o nejlepší exponát právě probíhajícího veletrhu Aquatherm byly uděleny tři Zlaté medaile a šest Čestných uznání. Ze 30 přihlášených exponátů vybírala porota technicky nejvyspělejší výrobky, letos se zaměřila i na jejich využitelnost pro program Zelená úsporám a přihlížela i k přiměřenosti cen produktů.

Jednu ze Zlatých medailí veletrhu Aquatherm 2009 si tak odneslo tepelné čerpadlo vzduch-voda BOXAIR 30 INVERTER pro venkovní umístění společnosti Master Therm CZ.

Jedná se o první kompaktní tepelné čerpadlo vzduch-voda s plynulou regulací topného výkonu pomocí frekvenčního měniče. Kompresor Inverter snižuje spotřebu energie až o 30 %.

Oproti standardnímu zařízení odpadají častá vypnutí a zapnutí zařízení, která mají značný vliv na spotřebu elektrické energie. Požadovaná teplota v klimatizované místnosti je udržována přesněji a stabilněji. BoxAir Inverter je vybaven navíc DC ventilátorem s regulací otáček díky kterému pracuje zařízení o dalších 10 % efektivněji než běžné zařízení s inveterem.

Toto čerpadlo rovněž vyniká tišším provozem a nižší tvorbou námrazy. Vztahuje se k němu záruka až sedm let a výrobce nabízí diagnostiku přes internet. Systém s Inverterem nevyžaduje akumulační nádobu a šetří tak náklady a místo v kotelně. BoxAir-30I-2009 je vhodný pro objekty s teplnou ztrátou od 10 do 15 kW.

Standardní výbava čerpadla BoxAir Inverter

* Prostorový přístroj pAD
* Nízkohlučné ventilátory DC s regulací otáček
* Ekvitermní systém MaR Carel
* Regulace topení + TUV
* Vestavěný elektrokotel a oběhové čerpadlo
* Elektronicky řízený expanzní ventil
26.11.2009 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444