Židle z polykarbonátu - elegantní a hravé

Za rok, kdy byl vytvořen jeden z plastů, z něhož se dnes skládá značná část člověkem  vytvářeného světa kolem nás, je pokládán rok 1953. Nezávisle na sobě v něm dva vědci (Němec H. Schnell a Američan D. Fox) syntetizovali nový polymer s lineární strukturou a s vysokou molekulovou hmotností, který umožňoval komerční využití - polykarbonát.

Postupem času se možnosti tohoto materiálu ukázaly jako naprosto jedinečné. Polykarbonát je dnes využíván ve stavebnictví, v elektronickém i chemickém průmyslu. Umožňuje ploché i obloukové zasklívání a zastřešování, takže ho můžeme najít zrovna tak u zimních zahrad nebo jako častý materiál městského mobiliáře, v podobě reklamních tabulí, dělají se z něj protihlukové stěny, bezpečnostní kryty, přilby, pláště přístrojů. V roce 1982 z něj bylo vyrobeno první audio CD, později přišel na řadu CD ROM a DVD.
K výhodám polykarbonátu patří skutečnosti, že je transparentní jako sklo, zároveň pevný, rozměrově stabilní a udržuje si tvarovou stálost i za tepla. Díky svým  technnologickým možnostem a atraktivnímu vzhledu proto láká designéry i výrobce a nachází stále širší uplatnění také v moderních interiérech, mj. obohatil také bohatou škálu materiálů, z nichž se vyrábí židle.
Vývoj umožnil, že jsou tyto výrobky z barveného polykarbonátu finančně dostupné širokým vrstvám spotřebitelů a mohou po této stránce konkurovat například židlím ze dřeva.  Bohatou kolekci polykarbonátových židlí za přijatelnou cenu si můžete vybrat na webových stránkách www.sednisi.cz.  Jedná se o kvalitní, ergonomicky příjemné výrobky s lákavým moderním designem, vhodné do vaší jídelny nebo třeba i do kaváren, barů či čekáren. Všem těmto prostorám dodají na jedinečnosti, eleganci a hravosti.
26.07.2011 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444