Zeppelin staví v ČR půjčovní centra

Významný dodavatel stavebních strojů do České republiky a výhradní distributor firem Caterpillar a Bitelli společnost Phoenix-Zeppelin prezentuje na stavebních veletrzích v Brně průřez veškerých stavebních strojů.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Návštěvníci mohou některé z nich vidět v praxi, přehlídku vždy zahajuje pásový traktor Caterpillar Fifteen z roku 1932. Následuje nakladač CAT 442D, premiéru má v Brně minirypadlo CAT 3003 CR.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Ředitel firmy v ČR František Poulíček uvedl, že Phoenix-Zeppelin dodává do ČR 40 procent veškerých stavebních strojů. Podle něho nastalo u nás v posledních dvou letech oživení trhu. Upozornil, že firma se zabývá i dodávkami energetických strojů, tedy motorů využívaných jako náhradní zdroje proudu v nemocnicích, hotelích či na letištích. Do Česka směřují od firmy i zástavbové motory, a to zejména pro ovládání mechanizmů lokomotiv.
„V ČR v současnosti stavíme pronájemní střediska v Liberci a v Českých Budějovicích. Tam si budou moci stavební firmy půjčovat veškerou potřebnou techniku. Jde o světový trend, stavbaři nechtějí vlastnit drahé stroje. Ve světě jen za poslední rok se tento obchod zvýšil na dvojnásobek. Formu zápůjček využívá už kolem 70 procent firem,“ konstatoval Poulíček.
Stánek společnosti je na výstavišti koncipován jako moderní diagnostické středisko. Návštěvníci si mohou prohlédnout mobilní pracoviště pro údržbu olejového hospodářství stavebních strojů, laboratoř pro mikroskopický rozbor vzorků a pracoviště pro diagnostiku stavu podvozku i pro měření a seřizování motorů. Součástí expozice je i půjčovna stavebních strojů The Cat Store.


Společnost Phoenix-Zeppelin má v ČR asi 220 zaměstnanců, její obrat v této zemi byl loni 2,6 miliardy korun.

16.04.2003 | mava

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444