Ingredience cibule mrkve (můžete přidat i celer) sůl |
Postup Cibuli nechte zpěnit na oleji, přidejte trochu kmínu a na kolečka pokrájenou mrkev. Tu nechte na pár minut opražit. Polévka tak dostane výraznější chuť. Obsah zalijte vodou, osolte a nechte vařit, dokud mrkev dostatečně nezměkne. Ponorným mixérem pak polévku vyšlehejte do jemného krému. Servírujte se lžičkou zakysané smetany a lístkem bazalky. Tip: Kdo chce zvýraznit chuť zeleninové polévky, může k mrkvi přidat kousek celeru.
|
Ingredience
brokolice |
Postup Brokolici omyjte, oddělte růžičky a nechejte uvařit v dostatečném množství osolené vody. Polévku pak jen ponorným mixérem rozmixujte. Servírujte se lžičkou zakysané smetany a lístkem bazalky. Tip: Výborné jsou i krutonky. |