Zelené fazolky s bramborovo-dýňovým pyré

Období uzrálých dýní všeho druhu je tady. Umožňuje to přípravu nejrůznějších pokrmů z domácích výpěstků, protože dýně kombinovat s dalšími druhy sezónní zeleniny.

Ingredience
300 g brambor
400 g dýně Hokaidó
400 g čerstvých zelených fazolek

2 lžíce másla
80 g strouhaného parmezánu nebo jiného pikantního sýra na posypání
sůl
voda
Příprava
Oškrábané brambory nakrájíme na menší kostky, stejně jako dýni hokaidó, která má ale tu výhodu, že ji můžeme použít i se slupkou. Dáme do kastrolu a asi do jedné třetiny zalejeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Mezitím v mírně osolené vodě uvaříme fazolky, trvá to asi 10 minut. Fazolky scedíme a dáme odkapat. Když jsou brambory a dýně úplně měkké, slijeme z nich tekutinu, kterou uchováme, přidáme lžíci másla a důkladně vše rozmačkáme, část horké tekutiny k nim postupně vešleháme, aby kaše měla žádoucí konzistenci. Fazolky pak dáme dostatečně prohřát na další lžící másla. Na talíř upravíme kaši a k ní fazolky, nakonec posypeme parmazánem.
Připomeňte si i další zajímavé dýňové recepty:
Dýňové polévky
Slaný dýňový koláč
06.09.2016 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444