Zelená solárnímu ohřevu vody

S významnou státní dotací lze nyní pořídit i solární systémy pro ohřev vody od společnosti DZ Dražice. Také v tomto případě lze využít program Zelená úsporám, který od dubna vyhlásí Státní fond životního prostředí ČR. Žádosti budou přijímat jednak krajská pracoviště SFŽP ČR, jednak pobočky finančních institucí typu bank a stavebních spořitelen, které budou zapojeny do administrace programu.

Podrobné informace pro čerpání dotací a podávání žádostí budou k dispozici v dubnu na stránkách fondu - www.sfzp.cz.

Ohřev teplé vody pomocí slunečních kolektorů je typickým příkladem využití sluneční energie. Zkušenosti ukazují, že dobře navržené kvalitní zařízení dokáže ušetřit až 70 % ročních nákladů spojených s ohřevem teplé vody. Solární systémy dokáží pracovat díky vyspělým technologiím s účinností až 80 %.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Dražická řada smaltovaných nepřímotopných ohřívačů pro solární systémy k postavení na zem o objemu 300 litrů se smaltovanou nádobou a výkonným jedním nebo dvěma výměníky pro ohřev TUV z externího zdroje nebo kombinaci různých zdrojů spňuje nejnáročnější požadavky na ohřev vody pomocí sluneční energie. Ohřívač je vybaven čerpadlovou jednotkou Oventrop Regusol 130 a řídící jednotkou UVR 61 pro ovládání solárního okruhu, okruhu vytápění a přídavného tělesa. Ohřívač má i cirkulační otvor.

 

V dolní části ohřívače je umístěn revizní přírubový otvor pro čištění vnitřku nádoby. Pro použití ohřívače pro solární systém je u ohřívačů k dispozici hrdlo 6/4", umístěné nad solárním výměníkem pro elektrickou topnou jednotku TJ 6/4.

Nejčastější využití nacházejí ohřívače v systémech pro ohřev teplé vody celoročně solárním systémem s elektrickým nebo nepřímotopným dohřevem. Ohřívač vody OKC 300 NTR/SOLAR SET obsahuje pouze jeden spodní výměník pro připojení solárních kolektorů, dohřev je prováděn pomocí elektrického topného tělesa TJ 6/4", které lze zakoupit jako příslušenství.

Ohřívač vody OKC 300 NTRR/SOLAR SET obsahuje dva výměníky. Spodní pro připojení solárních kolektorů, horní pro dohřev pomocí kotle, jako příslušenství lze namontovat také elektrické topné těleso TJ 6/4".

Další informace o sortimentu najdete na internetových stránkách Družstevních závodů Dražice – www.dzd.cz. Rádi vám zde poradí i jak postupovat při čerpání příslušné dotace z programu Zelená úsporám.

30.03.2009 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444