Zelená energie na brněnském výstavišti

Hlavním tématem právě probíhajícího ročníku komplexu Stavebních veletrhů v Brně i veletrhu URBIS je zelená energie, která všechny tyto výstavní akce propojuje. Součástí je také Mezinárodní veletrh sanitární, vytápěcí a klimatizační techniky (SHK), který je umístěn v pavilonu F, kde se sešly významné firmy z oboru. Jako jeden z významných zdrojů zelené energie, tedy energie získáváné z obnovitelných zdrojů se do popředí dostávají tepelná čerpadla, o čemž svědčí i vysoký počet vystavovatelů a zájem odborné i laické veřejnosti.

Jednu ze Zlatých medailí SHK 2006, které jsou každoročně udělovány vynikajícím výrobkům v oboru, získala firma TC MACH z Moravského Krumlova za tepelné čerpadlo MACH ZR72 voda-voda. Tento výrobek je určen pro přípravu teplé užitkové vody v bytových domech, hotelích a nemocnicích mimo topné období. Jako primární energii využívá teplo v bytových domech. Přenosným mediem primární strany je otopná voda. Konstrukce umožňuje práci se solárním systémem. 
Ve svém stánku představuje firma TC MACH také tepelné čerpadlo vzduch-voda, které je výjimečné patentovaným odtáváním výparníku. Tepelná čerpadla MACH se vyznačují důmyslným uspořádáním komponent, nerezovým opláštěním a promyšlenou konstrukcí akumulační nádrže. Na stánku je možné obdržet i CD s úplnými informacemi o sortimentu firmy.

Nejprodávanější tepelné čerpadlo v ČR i Evropě GREENLINE C Plus najdete v expozici firmy IVT, která se zabývá především tepelnými čerpadly země – voda (zemní kolektor, nebo vrt). Jde o kompaktní tepelné čerpadlo navržené pro vytápění rodinných domů kombinující v jednom zařízení funkci zdroje tepla i zdroje teplé užitkové vody. Bojler na 165 l vystačí pouze pro 4 člennou rodinu, proto IVT vystavuje také tepelné čerpadlo GREENLINE E Plus, které je vybaveno stejnými komponenty, ale obsahuje volitelný externí bojler do 1000 l. Tepelná čerpadla vzduch-voda zastupuje řada Optima.

 

Výrobce tepelných čerpadel firma MasterTherm představuje funkční ventilátor venkovní jednotky tepleného čerpadla vzduch – voda, který prezentuje velkou snahu firmy o snížení hlučnosti svých zařízení. Firma nabízí všechny druhy tepelných čerpadel a zaměřuje se jak na jednodušší typy s vynikajícím poměrem cena/výkon, tak i nejmodernější, která s uživateli komunikují v češtině a umožňují ovládání přes GSM a internet. Firma v letošním roce nabízí akční nabídku, která zahrnuje 7 let záruky a dále slevu 15% na tepelné čerpadlo zakoupené do konce dubna. U stánku se setkáte s odborným zástupcem montážní firmy pro Brno, který zájemcům ochotně objasní i předvede celou nabídku MasterThermu a od něhož můžete získat řadu užitečných informací o tepelných čerpadlech obecně.

27.04.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444