Zdravý domov bez nežádoucí vlhkosti a plísní

Na první pohled by se mohlo zdát, že není nic snadnějšího než udržovat v domácnosti zdravé prostředí, ovšem opak je pravdou. Jedním z faktorů, které zdravé prostředí v našich domovech narušují a negativně ovlivňují naše zdraví je přítomnost plísní.

Plísně jsou mikroskopické houby, při růstu uvolňují do okolního ovzduší spory, které unášeny vzduchem se rozlétnou až do velkých vzdáleností. Proto se spory plísní vyskytují všude okolo nás. Základním předpokladem růstu plísní je vlhkost. Tak jako v přírodě, rostou plísně ve vlhkém prostředí i v našich bytech a domech. Vlhké zdi, nevětraná místa, rohy za nábytkem nebo v koupelně pod vanou, to vše jsou místa, kde se plísním velmi dobře daří.

Sdílet s plísněmi jednu místnost nebo jeden dům rozhodně není s ohledem na zdraví vhodné. Plísně mohou způsobovat alergie, astma a dýchací obtíže, trávicí problémy, bolesti hlavy, podrážděnost očí a nevolnost. Některé studie ovšem uvádějí ještě závažnější dopady na zdraví. Proto je potřeba vytvořit v domácnostech takové prostředí, kde se škodlivé plísně nebudou množit a vyvíjet. Důležité je především udržet optimální vlhkost.

V momentě, kdy plíseň vznikla a potřebujete se jí např. na stěně zbavit, můžete použít Ceresit STOP PLÍSNI. Stačí krátce nastříkat, nechat chvíli působit a následně setřít. V tomto okamžiku je zeď vydezinfikovaná. Ceresit STOP PLÍSNI je vytvořen tak, že se s ním snadno dostanete i do hůře přístupných míst, jakými jsou např. rohy za skříněmi, nebo místa pod vanou.
 
Jestliže ale máte doma vyšší vlhkost, plíseň se po určité době vrátí. Proto je vhodné tento problém řešit pomocí praktického pomocníka CERESIT STOP VLHKOSTI, který pomocí unikátních dvouvrstvých tablet optimalizuje vzdušnou vlhkost až na doporučených 50-60%. Bílá část tablety je tvořena speciálními krystaly efektivně pohlcujícími nadměrnou vzdušnou vlhkost, kterou sráží v tekutinu a shromažďuje ji v zásobníku přístroje. Modrá část tablety byla vyrobena patentovanou technologií, která účinně neutralizuje pachy v místnosti až o 70%. (prokázáno vědeckými testy). CERESIT STOP VLHKOSTI bez potřeby přísunu elektrické energie účinně napomáhá vytvořit v našich obydlích zdravější prostředí.

Vaše zdraví i zdraví vašich dětí je to nejcennější. Zajistěte své rodině zdravý domov.

Další informace naleznete na www.stop-vlhkosti.cz.
13.03.2013 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444