Zdravé bydlení a zdravé spaní

Pavilon V, stánek 024a

Na světě existují i dnes kultury, k jejichž životu patří sezení v mnohem menší míře, než je tomu v našich zemích, popř. kultury, pro které posadit se neznamená usednout na židli. V našich životech však posezení na židli sehrává stále větší roli. Nanejvýš důležité pak je, aby takové sezení bylo nejen pohodlné, ale také zdravé. A vzhledem ke způsobu, jakým je naše páteř zatížena hodinami strávenými u pracovního stolu, je stejně důležité, na jakém lůžku trávíme čas určený ke spánku. Zdravé sezení a zdravý spánek jsou i jedním z velmi výrazných témat letošního ročníku veletrhu MOBITEX. Je to dáno jednak rozsahem, v jakém se zde prezentuje čalouněný nábytek, ale také vysokým standardem znalostí této problematiky, kterou v prezentaci svých produktů výrobci čalouněného nábytku, lůžek či jejich komponentů prokazují.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

JAK NAKUPOVAT
Ve své expozici poskytují po celou dobu konání veletrhu odborníci z Cechu čalouníků a dekoratérů bezplatné informace důležité pro rozhodování při nákupu jídelních a pracovních židlí, pohovek, křesel, lůžek a lehacích ploch.
"Sedací a lehací čalouněný nábytek sloužící odpočinku získává v současném hektickém životním stylu nezastupitelné místo při doplňování fyzických i psychických sil odpočinkem a spánkem. Naopak kvalitní pracovní židle v dílně i v kanceláři oddaluje nástup únavy a pomáhá zvýšit pracovní výkon," připomíná cechmistr ing. Helena Prokopová.
PRO POMOC NEMOCNÝM
Pavilon V, stánek 034
Firma Ahorn CZ je český výrobce lamelových roštů, sloužících jako podklad pod matrace. Lamelové rošty umožňují udržet správnou polohu těla při spánku. Nabídka Ahornu je rozsáhlá, od jednoduchých nepolohovatelných roštů s menším počtem lamel, až po luxusní lamelové rošty s velkým počtem lamel a elektrickým ovládáním polohy roštu. Novinkou letošního roku je plně polohovatelný lamelový rošt s možností horizontálního nastavení výšky vysunutí z rámu postele. Rošt je vhodný zejména pro dlouhodobě nemocné - ležící osoby, umožňuje lepší manipulaci. Rošty jsou dodávány ve standardních rozměrech, je ale možné objednat i rozměry atypické.
18.03.2004 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444