Zdobíme vánoční stromeček

Foto: IKEA

Foto: IKEA

Každá rodina má ve zdobení vánočního stromku svou tradici. Někdo zůstává věrný starým baňkám, které pečlivě chrání po generace, jiný dává přednost přírodním slaměným ozdobám a někdo se nedokáže rozloučit s čokoládovou kolekcí. Pokud máte letošní Vánoce chuť na změnu, přinášíme inspiraci.

Severské

Pokud chcete letos Vánoce oslavit ve stylu nordic, především pamatujte na jednoduchost. Místo stojánku umístěte rostlý stromeček do velkého proutěného koše. Už ten je sám o sobě dekorací. Severkých Vánoc docílíte dekoracemi v přírodních materiálech, střídmost můžete okořenit metalickými odstíny, dále klasickou bílou, černou a šedou.

Luxusně bílé

Elegantně nazdobeného stromečku docílíte ozdobami ve sněhově bílé nebo stříbrné barvě. Z materiálů vybírejte keramiku, dřevo s bílou patinou, punc luxusu samozřejmě stromku dodáte skleněnými dekoracemi.


Foto: www.ifantazie.cz

Pastelové

Letošní Vánoce se nesou na vlně jemně pastelových barev, především moderní zlaté a pudrově růžové. Ty se také dobře snesou i s ostatními pastelovými barvami a váš stromek bude doslova zářit.
Making it in the mountains  
Making it in the mountains  

Svépomocí

Ozdoby na stromeček zvládnete vyrobit sami. Ukažte postup také svým dětem a uvidíte, že vám dlouhé čekání na Ježíška rychle uteče. 

Přírodní ozdoby ze šišek

Běžte na procházku do lesa, nasbírejte šišky a přestříkejte je bílou barvou. Okraje také můžete přetřít lepidlem a posypat třpytivými glittery. A pak už jen stačí navázat provázky.

Ozdoby z fotografií

Vánoce jsou občas o nostalgii a vzpomínkách na lidi, které máme rádi. V nostalgickém duchu můžete vytvořit i ozdoby na stromeček. Naskenujte do počítače fotky svých nejbližších, které máte rádi, vytiskněte je v černobílé nebo sepia verzi na tvrdší papír. Pak už jen vystřihněte do požadovaného tvaru, koleček nebo třeba srdíček.

 
Vydalo nakladatelství Smart Press,
www.mojelaskominy.cz
 

Ozdoby z papíru:

 

DIY tip z knihy Láskominy:

  • obyčejný kancelářský papír
  • šicí stroj
  • bílá nit
  • čtvrtka
  • bílá bavlnka a zbytek krajky 
Ze stránek www.MojeLaskominy.cz si vytiskněte a obkreslete šablo­ny. Kancelářský papír přeložte na polovinu, přiložte šablony těsně k přehybu a obkreslete. Na jednu oz­dobu budete potřebovat 8 kusů. 
8 vystřižených dílů tedy rozložte, poskládejte na sebe a prošijte na ši­cím stroji – oba konce nití nechte dlouhé alespoň 15 cm. Na jedné straně pak konec zavažte jako očko na zavě­šení, na druhé trochu zkraťte.
bydlinek

Chcete vyhrát knihu Láskominy?

Pošlete fotografii s vánoční tematikou do Velké vánoční soutěže a hrajte o knihu Láskominy Desiny Bartošové. 

09.12.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444