Zateplení sluší i vile

Eleganci neubere. Úspory na teple přidá.

V Praze 5, v těsném sousedství bývalé viniční usedlosti Opatřilka, můžete takovou vilu potkat. V klidné rezidenční oblasti Stodůlek, umístěna na rohovém, rovinatém pozemku, přitahuje pozornost už na dálku.

Na první pohled je patrné, že jde o kvalitní, moderní architekturu. Druhý pohled napoví, že je to dům, nabízející komfortní bydlení. Při ještě bližším pohledu zjistíme, že v nabídce je i velmi úsporné užívání. A to i přesto, že je luxusní, prostorná (5 + 1 ve třech podlažích), s vnitřním bazénem s protiproudem a saunou a v prvním nadzemním podlaží ještě se samostatnou garsoniérou, která může sloužit i jako kancelář.

Vila je vyzděná z cihelných bloků Porotherm, zateplená Baumit zateplovacím systémem ETICS. Má i zateplenou střechu s folií, zatíženou kačírkem. Orientována je na jih, s výhledem do Prokopského a Dalejského údolí.

Okna jsou z pětikomorových profilů Reynaers CS68 a CW50. Tepelně izolační skla s teplým nerezovým okrajem mají koeficient prostupu tepla Ug=1,1W/m2k. V obytných místnostech jsou profily dřevohliníkové, v ostatních hliníkové. Exteriérové žaluzie zapuštěné pod fasádou jsou dálkově ovládané a přispívají též k tepelné pohodě a navíc i k bezpečnosti obyvatel domu a v době jejich nepřítomnosti i k ochraně domu před nevítanými návštěvníky.

V bazénové hale, kuchyni a koupelnách je podlahové topení, v ostatních prostorách jsou ocelová desková a otopná trubková tělesa opatřená ventily a termostatickými hlavicemi a podlahové konvektory. Zdrojem tepla je plynový vysokokapacitní kotel BUDERUS se sníženou spotřebou.

Obývacímu pokoji dominuje efektní, luxusní krb, umocňující komorní, intimní atmosféru obytného prostoru. Jeho provoz je velmi efektivní a navíc vytápí teplým vzduchem i horní chodbu domu. Je to velmi komfortní. Je to velmi praktické. Komfortní v užívání, úsporné v provozu. Je to ve standardu, kterým se pod každou stavbou podepisuje neratovická společnost KASTEN. Za pečlivou firmou zůstává skvělá stavba. Je to nejlepší možná reference.
17.03.2014 | PR - Kasten

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444