Zapuštěný zahradní či interiérový bazén jako komplexní řešení

Pro letošní rok se možná úvahy o bazénu na zahradě jeví jako neaktuální, ale pokud byste si chtěli vodních radovánek v soukromí užívat už příští léto, není od věci začít vhodné řešení promýšlet už nyní. U zabudovaných bazénů je navíc praktické, provést hrubé stavební práce i zásyp bazénu právě na podzim a na jaře již jen doladit terén.

Ať už uvažujete o realizaci zabudovaného bazénu venkovního či interiérového, stojí za to věnovat pozornost nabídce jednoho z čekých výrobců, který má za sebou více než dvě desetiletí zkušeností. Možná se právě on stane tím, jehož služby využijete.

Výrobě kompozitních - laminátových bazénů se firma Balarepo věnuje skutečně už 22 let. Současnou pevnou pozici na trhu má tedy díky bohatým zkušenostem s materiály i se všemi technologiemi používanými pro výrobu rodinných zapuštěných bazénů. Firma navíc dělá vše pro to, aby její produkty byly optimální volbou pro zabudovaný bazén při zvážení pořizovací ceny, kvality a životnosti, stavební a provozní náročnosti, poskytovaných služeb a zázemí.

Kvalita povrchu, barevné provedení
Pro výrobu bazénů používá Balarepo pouze nejkvalitnější materiály od renomovaných výrobců. Díky pokročilým technologiím výroby nabízí celou řadu granitových povrchů, které jsou vysoce kvalitní, odolné chlorované vodě a jsou vhodné i pro interiérové bazény, u nichž se počítá s nepřetržitým provozem. Tyto povrchy jsou na velmi vysoké úrovni i z estetického hlediska, bazén se tak může stát nerušícím "přírodním" prvkem zahrady, nebo naopak její barevnou dominantou. K vlastnosti některých z povrchů patří také vizuální barevná změna vody. Znamená to, že voda v napuštěném bazénu nevypadá jako čirá bezbarvá, ale opticky se jeví jako čirá efektně zbarvená do modra či do modro-zelena. Balarepo nabízí také individuální řešení. Pokud si tedy nevyberete z široké škály barev povrchů, po konzultaci jsou zde pro vás schopni vytvořit jedinečný povrch podle vašich představ. Získáte tak povrch s puncem jedinečnosti - nikdo jiný nebude mít stejný bazén jako vy.

Technologie úpravy vody
Bazén má svým uživatelům přinášet radost, pohodu a relaxaci a proto je nezbytné, aby vás péče o bazénovou vodu stála co nejméně času, aby se bazén nestal noční můrou, kdy kolem něj neustále běháte, čistíte a bojujete se zakalenou, zelenou či jinak znečištěnou vodou.

Balarepo proto věnuje maximální pozornost návrhu správné technologie pro úpravu bazénové vody. Základem je kvalitní, řádně dimenzované pískové filtrační zařízení napojené na správně navržený filtrační okruh. Pro sání vody do filtrace jsou používány skimmery (sběrače) s velkou sací plochou, výtlak přefiltrované vody do bazénu poté zajišťuje unikátní pětitryskový systém, jehož trysky jsou v bazénu rozmístěny tak, aby optimálně docházelo k míchání bazénové vody a k optimálnímu rozprostření dezinfekčních látek. V nabídce je celá řada možností zajišťujících dezinfekci bazénové vody. Balarepo preferuje systémy slané vody s automatickou regulací a s automatickou úpravou pH. Zákazník je vždys možnostmi péče o bazénovou vodu individuálně seznámen a je mu navržen systém, který mu bude obsluhou i finančně nejvíce vyhovovat.

Vybavenost bazénu
K bazénům firma Balarepo nabízí škálu vybavení pro možnost aktivního odpočinku, relaxace a rehabilitace. K standardní výbavě bazénu patří osvětlení. Možná je instalace barevných LED světel či klasického halogenového osvětlení. Perličkové schody v prostoru schodiště zajistí příjemnou relaxaci prostřednictvím bublinkové lázně. Pro aktivní plavání může být bazén vybaven zabudovaným protiproudem, pro možnosti rehabilitace a cvičení pak řadou masážních trysek, pomocných madel atd. Vše je navrhováno na míru konkrétním potřebám.

Tepelná izolace, ohřev bazénové vody
Bez příjemně teplé vody si těžko dokážeme představit plnohodnotné využití bazénu. Pro splnění tohoto parametru musí být bazén v první řádě perfektně tepelně izolován. Optimální je také bazén zastřešit, či zakrývat k tomu určenou plachtou a zvážit možnosti ohřevu vody.

Balarepo bazény tepelně izoluje nástřikem nenasákavé, tvrdé polyuretanové pěny, která je aplikována na těleso bazénu až po jeho osazení požadovanými komponenty (světla, trysky apod.) - vše probíhá ve vlastních výrobních prostorách firmy. Jedná se o ideální řešení, neboť tato pěna má výborné tepelně izolační vlastnosti a aplikována je nástřikem, takže v bazénu nevzniknou žádné spoje či spáry a tedy nežádoucí tepelné mosty. Tvrdá polyuretanová pěna také vyztužuje konstrukci bazénu a chrání ji i instalované příslušenství proti možnému poškození při zásypu bazénu. Pro ohřívání bazénové vody lze využít řadu možností jako jsou tepelná čerpadla, tepelný výměníky, elektro ohřevy či solární panely.

Zabudování bazénu
Nenáročnost stavebních prací patří jistě k přednostem bazénů Balarepo. Vše je promyšleno tak, aby byl zákazník při přípravách na instalaci bazénu co nejméně zatížen. Pokud si budete přát, firma vám dodá bazén tzv. na klíč. Budete-li si stavební práce zajišťovat sami, s pomocí firmy Balarepo vše snadno zvládnete.

A jaká stavební připravenost je vlastně potřeba? Stačí vyhloubit výkop odpovídající velikosti jen o málo větší než samotný bazén. Bazén je již zkompletován v dílnách firmy, k zákazníkům tedy přijede kompletně osazen veškerým požadovaným příslušenstvím a zaizolován polyuretanovou pěnou. Stačí tak provést výkop opravdu jen o málo větší než je samotný bazén. Dno výkopu je nutné vybetonovat, abychom dosáhli rovné a únosné plochy pro usazení bazénu. Následně se provede potrubní propojení bazénu s filtrační zařízením (a případně další technologií), napustí se do bazénu cca 30cm vody a podezdí se schodiště. Nyní již díky vysoké pevnosti a tuhosti konstrukce bazénu stačí stěny za současného napouštění vodou obsypat zeminou. Velice často se montáž bazénu provádí v podzimním období, kdy se provedou hrubé stavební práce včetně zásypu bazénu. Na jaře se poté již provedou pouze finální terénní úpravy - dlažba apod. a vy v klidu stihnete užít celou koupací sezónu.

Zastřešení bazénů, lamelové zakrytí
I když zastřešení může být považováno za prvek "hyzdící" pěknou tvář zahrady, jedná se bezesporu o velmi praktickou záležitost. Pokud se nerozhodnete pro realizaci zastřešení ihned po dodávce bazénu, určitě je vhodné stavebně s ním počítat alespoň do budoucna. Bazén pod zastřešením je chráněn proti nečistotám, zastřešení je bezpečnostním prvkem, má výrazný vliv na teplotu vody v bazénu. Balarepo spolupracuje s kvalitním českým výrobcem a nabízí zastřešení v různých tvarech, velikostech a barevných provedeních.

Lamelové zakrytí bazénu, které vyrábí přímo Balarepo, najde své uplatnění v interiéru, kde zabraňuje nežádoucímu odparu vody, je výborným tepelným izolantem a v neposlední řadě plní funkci bezpečností. Zakrytí unese váhu dospělého člověka a zabraňuje tak utonutí dětí či zvířat. U venkovních bazénů může být toto zakrytí alternativou k zastřešení, pokud toto z jakýchkoliv důvodů nemůže být realizováno.

Individuální řešení, servisní služby, péče o zákazníka
U realizace bazénu se firma Balarepo snaží přizpůsobit individuálně potřebám zákazníků. Prodejem bazénu však zájem o ně zdaleka nekončí. Samozřejmostí je i poprodejní péče. Balarepo realizuje komplexní služby jako např. zazimování a odzimování bazénu, zajištění servisu na veškerou prodávanou technologii, atd. Dvaadvacet let působení v oboru je zárukou, že se majitelé bazénu dodaného touto firmou mohou i v budoucnosti spolehnout na jeho profesionální péči.

Více informací: www.balarepo.cz

05.10.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444