Zapomeňte na starosti s malou koupelnou

Řešení přináší koupelnová série Tigo od české značky Jika

Máte malou koupelnu? Obáváte se, že vás při rekonstrukci čeká příliš mnoho kompromisů a výsledek nebude podle vašich představ a potřeb? Tradiční česká značka Jika má pro všechny majitele malých koupelen dobrou zprávu. Uznávaný designér Michal Janků svedl úspěšný boj s centimetry a výsledkem je koupelnová řada Tigo šitá přímo na míru pro malé a úzké koupelny.

Tigo s lehkostí a elegancí splňuje oba hlavní požadavky na moderní koupelnu. Vytváří 100% funkční prostor a zároveň potěší stylovým, svěžím designem, který promění každou koupelnu v příjemnou oázu hygieny a relaxace.

Především v panelových a starších bytových domech bývá koupelna bolavou patou interiéru. Obyvatelé takových bytů si často povzdechnou, jak krásné by bylo mít větší koupelnu. Takové přání Jika splnit neumí, ale může nabídnout ten nejlepší způsob, jak s takovou koupelnou naložit. Díky důmyslnému sanitárnímu vybavení, inovativnímu koupelnovému nábytku a dalším vhodným doplňkům série Tigo lze i v malé koupelně vyčarovat zázraky.
 

Toaleta v koupelně – ano, či ne?

Současným trendem je propojování toalety s koupelnou. „Lidé se často domnívají, že spojení koupelny s toaletou přinese více místa. To je sice pravda, ale zároveň tím ztrácejí stěnu, na kterou lze umístit skříňky a vytvořit další úložné prostory,“ upozorňuje designér Michal Janků. Navíc ve chvíli, kdy byt obývá početnější rodina, je umístění toalety v koupelně vyloženě nepraktické. Propojení koupelny s WC má smysl v případě, kdy toaletu nelze doplnit umyvadlem. „Většina panelákových koupelen neumožňuje umístit WC společně s umyvadlem do jedné místnosti. Série Tigo ale nabízí nejkratší komfortní kombiklozet a k němu praktický set umývátka se skříňkou,“ doplňuje Ingrid Hejkalová, marketingová manažerka společnosti Laufen CZ.
 

 

Věčné dilema: Vana, nebo sprchový kout?

Při rekonstrukci malé koupelny velmi často vzniká dilema, zda zvolit vanu, nebo sprchový kout. Obě varianty mají svoje přesvědčené příznivce a při vytváření koupelnové sestavy Tigo se s tím počítalo. Michal Janků navrhl ergonomicky tvarovanou vanu, kterou doplňuje praktická vanová zástěna. Vana Tigo je tak sofistikovaným kompromisem mezi vanou a sprchovým koutem, který elegantně řeší preference všech členů domácnosti a může být zajímavý nejen v malých koupelnách.
 
Pokud dáváte přednost sprchování, tak si i v malé koupelně můžete dopřát pohodlný prostor s dostatkem místa díky asymetrickému sprchovému koutu Tigo. Unikátní rozměr 80 x 100 cm představuje optimální řešení pro využití úzkého a dlouhého koupelnového prostoru, který nelze dispozičně změnit. Do sprchového koutu lze zakoupit keramickou vaničku s protiskluzovým provedením Antislip nebo v klasickém hladkém provedení. Můžete také volit ze dvou druhů skel – transparentní nebo arctic. Povrchová úprava skel Jika perla GLASS umožňuje velmi snadnou a komfortní údržbu, kterou oceníte při každém úklidu.
 

Asymetrická umyvadla

Umyvadla Tigo těží především z asymetrického tvaru, díky kterému bez problémů zapadnou i do té nejmenší koupelny. Vybírat můžete v šířkách 45, 55, 60, 65, 70, 80 a 100 cm, přičemž benefitem je jejich hloubka pouhých 37 respektive 38,5 cm. S hloubkou 38,5 cm pracuje i dvojumyvadlo Tigo, které nabídne šířku 125 cm, velkorysé odkládací plochy a především vyřeší „ranní boj“ o koupelnu. Stejně jako umývátka ze série Tigo můžete i umyvadla pořídit v setu společně se skříňkou. Praktická skříňka pod umyvadlo schová do plnovýsuvných šuplíků vše potřebné a chytře navržené úchytky neomezují volný pohyb v koupelně. Zařízení můžete dále kombinovat se střední nebo vysokou skříňkou. Skříňky jsou k dispozici v barvách creme, bílá nebo ve výraznějších odstínech mokka a svěží zelené.
 

 

Pestré obklady pro veselou koupelnu

Hravý vzhled obkladů Zoom Dekor dává koupelně Tigo zcela nový rozměr. Navzdory malému prostoru působí moderně a vzdušně. Série obkladů Zoom o rozměrech 21,4 x 61 cm přináší do koupelny svěžest a originalitu a je určena především pro ty, kdo milují barvy.

Koupelnová série Tigo je vítanou odpovědí na všechny otázky spojené s malou koupelnou. Řeší mnohé strasti obyvatel panelových domů, kteří nechtějí rezignovat na představu koupelny jako funkčního, praktického a zároveň estetického prostoru. Důmyslně navržený koupelnový set šetří každý drahocenný centimetr a přináší nevšední designová řešení právě tam, kde je nejvíce potřebujete.

Prohlédněte si sérii Tigo na internetových stránkách www.jika.cz nebo se přijďte podívat do Prague Gallery: I. P. Pavlova 5 (vchod z Legerovy ulice), Praha 2.
05.05.2016

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444