Zapékané těstoviny s květákem

Zapékané těstoviny jsou vděčným pokrmem, který lze připravovat na bezpočet způsobů. Možná vám zachutná verze, v níž můžete použít květák nebo brokolici, popřípadě kombinaci obojího.

Ingredience
1 malý květák nebo brokolice
1 malá cibule
300 g těstovin (například fusilli nebo penne)
4 vejce
70 g sýru gorgonzola dolce (nebo Nivy)
3 lžíce smetany
lžíce másla

mletý zelený pepř
sůl
Příprava
Květák uvařte v osolené vodě na skus, stejně jako těstoviny. Na pekáči rozpusťte máslo, nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte smetanu, rozdrobený sýr a za stálého míchání nechte sýr rozpustit. Pak vmíchejte těstoviny a na růžičky rozebraný květák, podle chuti dosolte a opepřete a zalijte rozšlehanými vajíčky. Povrch můžete ještě poklást několika lístky másla. Dejte zapéct do trouby, dokud se vejce nesrazí a povrch nezezlátne.
Podávejte nejlépe s listovým salátem. Můžete použít i nějakou pikantnější verzi modrého sýra, ale jemnější gorgonzola má tu výhodu, že nepřerazí chuť zeleniny.
26.05.2014 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444