Ingredience 1 malý květák nebo brokolice 1 malá cibule 300 g těstovin (například fusilli nebo penne) 4 vejce 70 g sýru gorgonzola dolce (nebo Nivy) 3 lžíce smetany lžíce másla mletý zelený pepř sůl |
Příprava Květák uvařte v osolené vodě na skus, stejně jako těstoviny. Na pekáči rozpusťte máslo, nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte smetanu, rozdrobený sýr a za stálého míchání nechte sýr rozpustit. Pak vmíchejte těstoviny a na růžičky rozebraný květák, podle chuti dosolte a opepřete a zalijte rozšlehanými vajíčky. Povrch můžete ještě poklást několika lístky másla. Dejte zapéct do trouby, dokud se vejce nesrazí a povrch nezezlátne. |
Zapékané těstoviny s květákem
Zapékané těstoviny jsou vděčným pokrmem, který lze připravovat na bezpočet způsobů. Možná vám zachutná verze, v níž můžete použít květák nebo brokolici, popřípadě kombinaci obojího.