Zaměřeno na dětský pokoj

Foto: Avenue Lifestyle

Foto: Avenue Lifestyle

Nápadů, jak vylepšit dětský pokoj, je nespočet. Před realizací dětského pokoje se vyplatí pročíst pár článků, abyste věděli, na co se zaměřit. Dnes to bude postel, úložný prostor, zem a zdi.

Postel - základ dětského pokoje

Středobodem dětského pokoje je postel. Dítě ji využívá nejen ke spaní, ale také ke hraní. Samozřejmě musíme při jejím výběru uvažovat vzhledem k dispozicím pokoje a počtu dětí. Vybírat můžeme mezi postelemi designově řešenými ryze pro děti, ale mnohem praktičtější je myslet do budoucna. Z malého dítěte jednou vyroste student a postel ve tvaru autíčka budete muset poslat dál. Pokud vás velikost prostoru nikterak neomezuje, klidně můžete pořídit velkou postel, kterou využiteje i tehdy, až vaše dítě opustí domov. Dětský pokoj později poslouží jako praktický pokoj pro hosty.

Nemusíte se vzdávat ani patrových postelí. Stačí vybírat takové, které se budou zamlouvat i dítěti ve studentském věku. Patrové postele jsou neocenitelné tam, kde potřebujeme vytvořit pokoj pro dvě děti a přitom zachovat dostatek místa kolem. A že máte dítě jenom jedno? Uvidíte, jak patrové postele oceníte, až si dítě přivede kamarády. Praktické je také spaní ve vyvýšené poloze, kdy v prostoru pod postelí vzniká pracovní nebo herní koutek.

Věděli jste, že i do dětského pokoje můžete pořídit sedačku? Dětská pohovka rázem promění fádní dětský pokoj ve stylový, kerý si vaše děti okamžitě zamilují.

Foto: http://www.chicredesign.com/ 

Úložné prostory a ještě jednou úložné prostory

Během plánování dětského pokoje byste měli velkou pozornost věnovat především úložným prostorům. Malé děti je budou potřebovat na veškeré hračky, studenti na školní materiály, knihy a osobní věci.

Budete se divit, kolik krabic, boxů, zásuvek a polic je potřeba! V dětském pokoji je totiž pořád co uklízet. Vyplatí se proto úložný systém dobře promyslet. Vybírejte postele, pod které můžete umístit úložné boxy, pracovní stoly se zásuvkami a starosti s taháním těžkých krabic si usnadněte pojízdnými boxy na kolečkách. Nezapomínejte také na otevřené police, do kterých si děti vystaví oblíbené knihy nebo trofeje ze závodů.

Co na zem?

Většina dětí, obzvláště těch nejmenších, tráví nejvíce času na zemi. Jezdí s vláčkem, staví věže, hrají si s panenkami, čtou si a malují. I když plovoucí podlahy získávají pro své hygienické vlastnosti a snadnou údržbu všechna pro na svou stranu, alespoň jeden menší centrální koberec by se v dětském pokoji měl objevit. Je měkký, pohodlný a poskytuje teplo od země. Navíc současným dekorům, které rozvíjejí kreativitu a podněcují ke hře, jednoduše nelze odolat.

Jakoupak chceš barvičku?

Do jakých barev ladit pokoj? Nemusíte nutně malovat všechny zdi nabarevno. Mnohem lepší variantou je vybrat dvě základní neutrální barvy, například bílou a šedou, a k těm přidávat kontrastní barvy na doplňcích, roletách a dalším bytovém textilu.

A ještě jeden tip. Vždycky se zeptejte svých dětí. Nebojte se je do realizace zapojit. Uvidíte, že společné plánování nakonec bude ku prospěchu oběma stranám. Vy znáte své děti nejlépe, a tak víte, že je zajímá vesmír, příroda nebo cestování. Snažte se jim udělat radost a zapojte do interiéru pokojíčku nějaký funkční prvek, který je bude v této zálibě podporovat. Třeba tapetu!

Foto: http://www.paperboywallpaper.co.uk/

Nechte je tvořit

V dětech rozvíjejte kreativitu. Využijte část zdi a umístěte na ni korkovou nebo polystyrenovou nástěnku, kterou obalíte do dekorativní látky. Nebo stěnu rovnou natřete tabulovou barvou, na kterou si děti budou moct kreslit a mazat cokoliv je napadne. Tabulová nebo magnetická tabule je neomrzí, ani když vyrostou. Skvěle jim poslouží při organizaci a plánování během studia.
Foto: ollieandsebshaus.co.ukFoto: ollieandsebshaus.co.uk

Foto: 
Úvodní foto: Photography: Tom Cole for Mini Woonboek | Styling: Tessa Weerdenburg of Nu interieur|ontwerp | Original source: Avenue Lifestyle
Postel - základ dětského pokoje: www.chicredesign.com
Úložné prostory a ještě jednou úložné prostory: Photography: Tom Cole for Mini Woonboek | Styling: Tessa Weerdenburg of Nu interieur|ontwerp | Original source: Avenue Lifestyle, IKEA

Jakoupak chceš barvičku: www.paperboywallpaper.co.uk
Co na zem: www.cb2.com, IKEA
Nechte je tvořit: ollieandsebshaus.co.uk
22.08.2016 | Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444