Zajíc v pytli, nebo na grilu?

Rozhodli jste se, že si letos koupíte zahradní gril? A víte, jak gril vybírat? Mnozí z nás porovnávají nabídky na internetu nebo v letácích. Někteří raději zavítají i do specializovaných prodejen, aby se o kvalitě přesvědčili na vlastní oči. Přece jen, není radno kupovat zajíce v pytli.

Problém e-shopů a hobby marketů

Uspěchaná moderní doba se snaží šetřit čas, a proto se stále více rozmáhají internetové obchody, které nad těmi klasickými, kamennými, převažují. E-shop je samozřejmě pro prodejce mnohem výhodnější. Umožňuje skladovat zboží na jednom místě. Většina lidí navíc e-shop využívá pro nákup zboží ze zahraničí, protože některé značky nejsou v České republice k sehnání.
Nezůstávajte doma, vyhledejte odborníky

Jak se ale vyznat v nepřeberné nabídce e-shopů a nenaletět podvodníkům? Určitým vodítkem můžou být internetová fóra, ve kterých se majitelé grilů dělí o své zkušenostmi. Dobré je se rovněž informovat o podmínkách případné reklamace.  

Ať už si e-shop prověříte sebedůkladněji, nikdy o zboží nezískáte tolik informací jako ve specializované prodejně. Prodejní místa s grily se nacházejí i ve velkých hobby marketech, které se zaměřují na širokou oblast od domácích spotřebičů až k zahradnictví. Je logické, že jejich nabídka nebude dostatečně pestrá. Hobby markety nejčastěji lákají na jeden plynový gril, jeden elektrický a několik variací na veselé rodinné grilování v podobě kulatého grilu na dřevěné uhlí v různém barevném provedení. Zákazník se buď bude muset smířit s dostupným zbožím, nebo odejít do specializované prodejny.
Co s grilem v zimě?

Grilování je bohužel sezónní záležitost. Vzhledem ke klimatickým podmínkám České republiky, kde zima trvá skoro čtyři nebo pět měsíců, musejí některé rádoby specializované prodejny nabízet grily společně s dalšími produkty, které zabezpečí chod obchodu.  Grilování se tak u těchto prodejců opět dostává na druhou kolej. Často se tak zákazník může setkat se stejnou nabídkou rok co rok - na začátku grilovací sezóny se vytáhnou zaprášené, staré, neprodané modely, které zbyly z minulých let. Jenže takové zboží jen tak z pultu nezmizí. Kdo však zmizí spolehlivě, je potenciální zákazník, který prahne po nějakém novém modelu grilu.

bydlinek
Navštívili jsme prodejnu s grily značky Weber. Podívejte se na video
Jedině ve specializovaných prodejnách dostanete, co chcete

Nejlepším řešením jsou firemní prodejny, které se specializují na jednu konkrétní značku. Například u zahradních grilů Weber už i v České republice najdete prodejny Weber World, které poskytují kompletní nabídku grilů. Výhodou těchto prodejen je okamžitá dostupnost. Gril si tak zákazník může prohlédnout na vlastní oči, osahat a od proškolených prodejců získat veškeré informace o konkrétním typu. Prodejny Weber World nabízejí rovněž servis a případné dokoupení jednotlivých částí. 
 
Kvalitní prodejny grilů určitě existují. Není jich sice mnoho, ale pro grilování zapálený zákazník, kterému záleží na kvalitě, si dokáže vybrat tu pravou. Co je lepší? Brouzdat po internetu a kupovat zajíce v pytli, nebo zavítat do prodejny Weber World, kde vám poradí, a zajíce ugrilovat?
05.06.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Vladeko spol. s.r.o.

    Vyrábíme zahradní nábytek, zahradní domky, chaty, ale i zastřešené zahradní pergoly, dřevěné masivní a dětská hřiště – veškeré výrobky ze dřeva pro dům i zahradu. Provádíme i montáže všech našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444