Zájem o získání úvěru na bydlení roste

Ilustrační foto Bydlení.cz

Ilustrační foto Bydlení.cz

Nejúspěšnější obchodní rok v historii Modré pyramidy

Rok 2005 je nejúspěšnějším rokem v historii Modré pyramidy. Během roku zaznamenala již několik historických rekordů a to především v úvěrových obchodech: například v červnu za jediný měsíc poskytla úvěry v objemu převyšujícím jednu miliardu korun a tento rekord zopakovala ještě v měsíci srpnu. Celkem letos dosud poskytla Modrá pyramida 31 tisíc úvěrů v objemu 8,3 mld. Kč, což je téměř o 40 % více než v roce předcházejícím.

HYPOÚVĚR je nejoblíbenějším produktem roku
Největší zájem je stále o HYPOÚVĚR, který se stal doslova hitem na trhu financování bydlení. Modrá pyramida byla vůbec první stavební spořitelnou, která uvedla na trh produkt tohoto typu, který v sobě ideálně kombinuje výhody úvěru ze stavebního spoření a hypotéky. Klienti vysoce oceňují to, že je však oproti hypotéce mnohem dostupnější, nároky na příjmy žadatelů jsou nižší, dřívější splacení úvěru je možné bez sankcí a poplatek za vedení úvěrového účtu je výrazně nižší (pouhých 25 Kč měsíčně). Ne náhodou získal ocenění nejlepší finanční produkt roku. Za dobu jeho existence – tedy od března letošního roku - poskytla Modrá pyramida 6 300 Hypoúvěrů v objemu 4,5 mld. Kč. Průměrná výše Hypoúvěru se blíží 700 000 Kč.

Zvýšený zájem o stavební spoření
Oproti loňskému roku zaznamenává Modrá pyramida až 100% nárůst objemu cílových částech nových smluv o stavebním spoření. Zatímco v roce 2004 uzavřeli klienti za 11 měsíců nové smlouvy s cílovou částkou 7,1 mld. Kč, v roce 2005 to bylo 14,3 mld. Kč. Celkem zatím v letošním roce uzavřeli klienti u Modré pyramidy 101 110 smluv (včetně navýšení) s celkovou cílovou částkou 23 mld. Kč.

Od listopadu další dvě novinky
RENOÚVĚR Multi, určený především pro bytové domy. Tento úvěr je možné čerpat od 0% akontace a bez zajištění až do výše 3 mil. Kč, nabízí příznivou úrokovou sazbu (od 5,75 %), kterou je možné snížit o 4 % s využitím dotace státního programu „Panel“. Jeho předností jsou i nízké poplatky (např.za vedení úvěrového účtu činí pouze 25 Kč měsíčně, což je mnohonásobně méně než u hypoték ) a možnost mimořádných vkladů i splátek bez sankcí.

Spoření pro mladé s prémií až 2 000 Kč
Podmínky pro splnění jsou velice jednoduché. Stačí uzavřít smlouvu o stavebním spoření s cílovou částkou minimálně 180 000 Kč a vložit tři měsíční vklady. Pokud tuto podmínku splní zároveň dítě (ve věku 0 –18) a jeden z rodičů, připíše Modrá pyramida na účet dítěte dva tisíce korun a pokud bude tato podmínka splněna jen u smlouvy dítěte, připíše na ni Modrá pyramida prémii tisíc korun.

Modrá pyramida je nejdynamičtěji se rozvíjející stavební spořitelnou v České republice. V současné době eviduje téměř jeden milion smluv o stavebním spoření, klienti mají u Modré pyramidy naspořeno 49,6 mld. Kč, bilanční suma činí 55,5 mld. Kč. Za dobu své existence se tato spořitelna stala partnerem při financování bydlení statisícům svých klientů. Jejími akcionáři jsou BHW Holding AG, Německo (50 %), Komerční banka, a.s. (40 %) a Česká pojišťovna,a.s. (10 %).
V soutěži MasterCard Banka roku 2005 získala Modrá pyramida nejvyšší ocenění – stala se Stavební spořitelnou roku 2005. Odbornou porotu Modrá pyramida přesvědčila především kombinací stavebního spoření a hypotéky. Za HYPOÚVĚR získala také Zlatou korunu a Stříbrnou korunu za Renovační program.

19.12.2005 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444