Zájem o levnější a kvalitní byty v novostavbách přetrvává

Současná situace na trhu hypoték vede zájemce o nové bydlení k větší obezřetnosti. Snaží se minimalizovat rizika například pořízením již hotového bydlení nebo investice do bydlení téměř dokončeného.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Tuto skutečnost dokazují statistiky developerské společnosti BEMETT, a.s., vycházející z provedeného hodnocení projektů výstavby nových bytů. Společnost v únoru letošního roku dokončila výstavbu 176 nových bytů v Praze 9 – Vinoři, lokalitě „Na Dlouhých“. Pouhé dva měsíce po kolaudaci byly všechny byty do jednoho vyprodány. Ceny těchto bytů začínaly již na 38 tisících Kč za m2 a řadily se tedy mezi levnější pražské projekty.

David Tisoň, místopředseda představenstva se k výsledkům statistik vyjádřil: „Potvrzuje se skutečnost, že zájem klientů o levné a zároveň kvalitní byty v novostavbách přetrvává i v době finanční krize. Klienti jsou však opatrnější, investují především do hotového bydlení nebo bydlení před dokončením.“ K doprodeji našich bytů navíc pomohla také „bezpečná hypotéka“, pojištění proti ztrátě zaměstnání, kterou společnost Bemett od dubna nově hradí všem svým klientům.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Stávající statistika zahrnuje i výsledky dalších projektů společnosti BEMETT, a.s. Během následujících dvou měsíců by měly být zkolaudovány nové byty v Praze 10 – Uhříněvsi, které jsou již nyní z 90 % vyprodány. Zájem o dokončené byty se stejně tak jako v Praze projevuje i na Moravě. Pouze sedm posledních bytů zbývá ke koupi v nabídce již zkolaudované II. etapy výstavby bytů v Popůvkách u Brna. Kolaudace III. etapy je plánována na letošní léto.

Budoucí majitelé nových bytů rozhodně mají z čeho vybírat. Zdá se, že momentální situace na trhu s běžnými byty, kdy se někteří developeři dočasným poskytováním různých slev a bonusů snaží trh s byty oživit, lze využít k pořízení nového bydlení za příznivých podmínek.
27.05.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444