Zahradní drtiče se slevou 42%? Právě teď!

Jemná drť získaná zpracováním větví v drtiči Atika se dá dobře zužitkovat například jako mulčovací materiál na obsypání záhonků a keřů. Foto: Mountfield

Jemná drť získaná zpracováním větví v drtiči Atika se dá dobře zužitkovat například jako mulčovací materiál na obsypání záhonků a keřů. Foto: Mountfield

Podzim je tu a s ním i noční můra všech majitelů zahrad, tedy úklid před zimou. Haldy větví, větviček a kůry po prostřihávání stromů, sestřihu živých plotů a keřů se kupí a před vámi stojí problém, kam s tím.

Otrlí se možná pokusí o pálení, ale za to hrozí pokuta. A odvézt vše do kontejneru by byla škoda. Mnohem efektivnější a ekologičtější je rozdrtit zahradní odpad v drtiči nebo štěpkovači, které mají jednoduchou obsluhu, pohodlné čištění pracovního prostoru a zbaví vás starostí se zahradním odpadem jednou provždy.

A právě teď je šance si tyto šikovné pomocníky koupit velmi výhodně. Největší prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield totiž ve své mimořádné posezónní akci dává na veškeré své zboží slevu až 63%. Konkrétně právě na zahradní drtiče je to až 42% a to už je při placení znát.
„V nabídce máme 11 modelů zahradních drtičů a štěpkovačů,“ říká Helena Doubková z Mountfieldu. „Nejrozšířenější jsou zahradní drtiče s elektrickým motorem, které jen stačí připojit ke zdroji elektřiny a můžete se pustit do práce.“ Rozdíl je mezi těmito stroji ve výkonnosti motoru. Čím je výkonnější, tím silnější větve je pak schopen drtícím ústrojím tvořeným ozubenými koly zpracovávat. V posledních několika letech jsou na českém trhu populární především německé drtiče zahradního odpadu Atika. „Tyto stroje mají nejen vysokou kvalitu, takže na ně poskytujeme záruku 7 let, ale jsou i velmi výkonné. Například model Atika MHD 2800 si dokáže poradit i s větvemi o průměru až 4,2 cm,“ připomíná Doubková.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Štěpkovač SILENT 2500 drtí větve až do průměru 4,5 cm na větší kousky, které se dobře hodí na topení v krbových kamnech nebo kotli. Foto: Mountfield

Dalším typem jsou drtiče s benzinovým motorem, které nejsou vázány na přívod elektrické energie, a tak se dají použít prakticky kdekoliv. Mají robustnější konstrukci a dokáží zpracovávat opravu silné větvě. Letošní novinkou je celokovový drtič zahradního odpadu DB 402 s čtyřtaktním benzinovým motorem, který ocení především majitelé skutečně velkých parkových zahrad, ovocných sadů nebo vinohradů. Díky výkonu motoru renomované značky Briggs&Stratton o síle 6,5 HP, totiž dokáže drtit větve až do průměru 8 cm.
„Jemná drť, která se takto získá, se hodí jako mulčovací materiál ke stromům a keřům nebo jako základ kompostu, “ dodává Doubková a vysvětluje, že zahradní drtiče se mohou lišit i použitým materiálem. Podavač a kryt stroje tak může být vyroben z tvrzeného plastu nebo plechu. Výhodou plastových je, že se jsou lehčí a lépe se s nimi manipuluje. Při výběru stroje bychom si ovšem měli vedle výkonu motoru všímat také stability stroje, aby při práci pevně stál.

 

„Kdo by chtěl dřevěný odpad zužitkovat ještě jinak, zvolí si štěpkovač. Ten větve rozdrtí na větší kousky, které se hodí jako mulčovací obsyp na pěšiny mezi záhony, do skalky nebo na topení v kotli a kamnech,“ vysvětluje Doubková.


Kromě samostatných strojů je třeba zmínit i drtiče zahradního odpadu, které se dají jako příslušenství připojit ke stále populárnějším zahradním traktorům nebo kultivátorům.

Více informací na www.mountfield.cz

22.09.2008 | PR
  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444