Začínají Stavební veletrhy v Brně

Ve dnech 12. - 16. dubna patří brněnské výstaviště mezinárodnímu stavebnímu veletrhu IBF, veletrhu technických zařízení budov IBF a veletrhu zaměřenému na  interiéry Mobitex. Souběžně probíhají veletrhy Urbis Technologie a Urbis Invest, takže celá akce nabídne komplexní informace o široké problematice  stavebnictví, bydlení, investičních příležitostí a komunálních služeb.

Ke zvýrazněným tématům patří letos opět energeticky úsporné stavění a bydlení,  které bude prezentováno pod společným názvem Green Building a objeví se v jednotlivých expozicích i v doprovodném programu. Dalším zvýrazněným tématem je letos oblast stavebních strojů, jejichž jedinečnou přehlídku návštěvníci najdou na venkovních plochách hned za hlavním vstupem na výstaviště u pavilonu A a v bízkosti pavilonů P a Z. Řadu návštěvníků bezesporu přiláká také inspirace a poradenství v oblasti interiérů, které nabídne veletrh Mobitex.
Novinky a inovace

Jarní termín Stavebních veletrhů je pro firmy příležitostí představit novinky a zajímavosti ze své produkce, řada z nich je také přihlášena do soutěže o Zlaté medaile veletrhů IBF a SHK. Nabízíme malou ukázku z toho, co se mezi letošními novinkami objeví.
Úsporný SUNIZER - víc než světlovod
Pravidelným vystavovatelem na Stavebních veletrzích v Brně je společnost ABC-American Bohemian Corporation, která letos představí energeticky úsporný systém osvětlení SUNIZER. Systém spojuje dva základní prvky zdravého osvětlení budov dle nejnovějších kritérií. Prvním prvkem je přínos slunečních paprsků do interiéru přes reflexní tubus a druhým prvkem je přínos umělého osvětlení pomocí inovativních LED technologií. Spojení obou prvků představuje minimální ekonomickou náročnost osvětlení, při vysoké efektivitě. Mohou pracovat jak společně, tak i samostatně. Variabilita výkonu a vzhledu podtrhuje vysoký uživatelský přínos jak pro komerční tak i nekomerční objekty. Výrobek bude prezentován na volné ploše G/ 009, vnitřní expozici společnsoti ABC najdete v pavilonu P, stánek č. 071 - zde budou prezentovány různé alternativy difuzérů SUNIZER a také ventilační turbíny LOMANCO.

Obkladové pásky pro zateplené budovy
Vnější kompozitní zateplovací systém VKZS HELUZ, který HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vystavuje na stánku A2/ 042, umožňuje použití cihelných obkladových pásků pro finální úpravu fasády u staveb se zateplením. Cihelné obkladové pásky jsou ekologickým stavebním materiálem, mají mimořádnou odolnost proti povětrnostním vlivům, vyznačují se nízkou nasákavostí, vysokou mrazuvzdorností, vysokou objemovou hmotností a pevností. Umožňují estetické ztvárnění fasády a zajistí její delší mechanickou odolnost.
Fasádní deska FKD S - nehořlavá, úsporná, zvukotěsná
Izolační deska  FKD S  s nejnižším součinitelem tepelné vodivosti na trhu ve své třídě je jedním z klíčových exponátů expozice společnosti Knauf Insulation v pavilonu V na stánku 103. Tento výrobek je držitelem veškerých kvalitativních Á-ček: Nehořlavá - Třída reakce na oheň A1, Tepelně izolační - Energeticky mimořádně úsporná A, Zvuko-pohltivá - Třída zvukové pohltivosti A.  Uchází se o Zlatou medaili IBF.

Cihla plněná minerální izolací
Pálené cihly POROTHERM 36,5 T Profil s velkými otvory jsou plněny účinnějším tepelným izolantem - hydrofobizovanou minerální vlnou s velmi nízkou tepelnou vodivostí. Velká tloušťka obvodových i vnitřních žeber zaručuje dostatečnou pevnost zdiva i pro použití v seizmických oblastech. Izolace uvnitř cihel je chráněna proti biologickému napadení a mechanickému poškození – má několikanásobnou životnost oproti ETICS. Najdete na stánku 033 společnosti Wienerberger cihlářský průmysl v pavilonu A2.
Minimalistické designové opláštění spa
Do své expozice v pavilonu P, stánek 104 zve na svoji letošní novinku kabinety řady Universum Spa v minimalistickém designu LINEA společnost USSPA. Nové opláštění v minimalistickém designu s novým funkčním řešením, variabilními doplňky a originálním provedením povrchu termokrytu přináší navíc řadu ve svém oboru unikátních řešení a propracovaných detailů včetně podsvícení kabinetu, využití nových materiálů jako je Corian a speciální textilie. Nový exkluzivní design jde vstříc požadavkům architektů a designérů.

Nový systém vytápění a ohřevu TV
Firma Master Therm představuje v pavilonu F na stánku 061. Tady se můžete seznámit s novým systém vytápění a ohřevu TV s tepelným čerpadlem země/voda a solárními kolektory. K jeho vlastnostem patří vysoká provozní účinnost díky regeneraci zemního výměníku slunečními kolektory během topné sezóny a fakt že vlastní tepelné čerpadlo nepotřebuje oběhové čerpadlo a nemrznoucí směs. Systém zemního kolektoru je bezúdržbový. Celý systém, je ideální pro nízkoenergetické rodinné domy, tomuto účelu je přizpůsoben výkon tepelného čerpadla, v němž  je také  vestavěn komplexní řídící systém s napojením na internet.
Tento vystavovatel představuje v Brně zároveň také svůj Projekt rodinného domu s optimalizovanou spotřebou energie na vytápění a ohřev TV.

Spínače a zásuvky z porcelánu
Decento® je dalším přípěvkem do bohatství designových řad domovních spínačů a zásuvek společnosti ABB. Vyniká jednoduchým kulatým tvarem, ale především použitým materiálem, jímž je porcelán. Fakt, že se jedná o autentický a skutečný materiál, posouvá design do jiné úrovně a a nabízí možnost využití tohoto výrobku v architektonicky zajímavých objektech nebo i v interiérech historických budov. Řada zahrnuje základní řazení spínačů, žaluziový spínač, nn zásuvku, komunikační a televizní zásuvku. Některé funkce jako např. stmívání lze snadno vyřešit spojením s přístroji rozváděčovými nebo ve spojení např. se systémem Ego-n®.Expozici ABB najdete v pavilonu P pod číslem 111.
12.04.2011 | redakce Bydlení.cz
  • ABC - AMERICAN BOHEMIAN CORPORATION s.r.o.

    Společnost ABC, s.r.o. působí na českém stavebním trhu již od roku 1994. Nosný program firmy je rozdělen na dva obchodní směry: exklusivní dovoz a následná distribuce ventilačních turbín LOMANCO a druhým je výroba a distribuce českých tubusových světlovodů a světlíků SUNIZER. Firma dále dováží kvalitní zahraniční produkty a to americké světlovody ODL, anglické světlovody SUNPIPE, komínové hlavice Darco, klempířské ohýbačky VanMark a klempířské nářadí Midwest. Široká nabídka světlovodů umožňuje výběr opravdu každému. Zajišťujeme kompletní servis od návrhu, zakreslení do projektu, zobchodování, až po případnou realizaci.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444