Za skvělou stavbou pečlivá firma

Když si dáte na štít, že jste pečlivá firma a zůstává za vámi skvělá stavba, tak už to není jen tak. Neratovická společnost KASTEN to na štítu napsáno má. A chce svému tvrzení dostát. Za 18 let revitalizovali víc než 1350 domů. Jeden příklad pečlivé práce a skvělé stavby je k vidění v Praze 5, ve Stodůlkách. Jedenáctipatrový dům o třech vchodech ve vlastnictví Bytového družstva Bronzová 2024-6.

V době, kdy každou chvíli čteme v mediích o tom, jak klesá kvalita stavebních prací, číst o tom, že realizace proběhla bez problémů, ve velmi dobré kvalitě a v přátelské atmosféře, je pozoruhodné. Většinou se spíš řeší problémy a nedostatky vyvolávají jiné pocity než přátelské. Svou roli v tomto příběhu nepochybně sehrály obě strany. Pracovníci KASTEN, kteří revitalizaci realizovali a velký zájem a aktivita orgánů družstva. Zajímali se, jak jinak, o cenu, ale mnohem víc o všechno, co se revitalizace týká. Jak se co dělá a jak se bude dělat, o technologie, o materiály. Díky tomu se stali pro pracovníky KASTEN partnery.

Tím, že se podrobně a důkladně seznámili s tím, co revitalizace obnáší, byli schopni bez růžových či černých brýlí posuzovat průběh stavby i přístup pracovníků KASTEN. Viděli, prostě a jednoduše, KASTENU do karet. Pracovníky KASTEN proto určitě potěšilo, když v dopise z 10. května 2011 četli, co napsali Jana Mošová, místopředsedkyně představenstva a Jiří Satranský, člen představenstva bytového družstva.: „…U společnosti Kasten je patrná snaha o skutečně objektivní a plnohodnotné informování zákazníka o celém procesu realizace projektu. Zákazník je tak informován o různých možnostech a variantách realizace díla s ohledem na kvalitu, cenu a další aspekty. Zákazník si tak může vybrat pro něho nejvhodnější a nejoptimálnější řešení…"

Ze strany představitelů družstva to určitě nebyly věty zdvořilostní. Říká se žertem, že od té doby, co byly vynalezeny peníze, není díků třeba. Jenže když družstvo ocenilo ve zmíněném dopise kreativitu a nápaditost stavbyvedoucího Ing. Martina Kopeckého a mistra Jana Deje, bude na tom něco víc.  Například to, že když došlo u některých položek k objektivnímu zvýšení ceny z důvodů, které se při přípravě stavby nedaly předvídat, hledali pracovníci KASTEN úspory v jiných oblastech, aby celková dojednaná cena mohla být dodržena. Což vypovídá o mnohém a ne příliš běžném. Tečkou za citacemi z dopisu Jany Mošové a Jiřího Satranského může být následující věta: „…Výsledek díla pak je i v porovnání s okolními realizacemi kvalitní a realizovaný přesně dle dohodnutých podmínek v dohodnutém rozsahu i kvalitě.“ Všimněte si slov „v porovnání s okolními realizacemi“. Asi na tom něco je, že za skvělou stavbou může být jen pečlivá firma...

KASTEN, spol. s r.o., je členem Cechu pro zateplování budov, držitelem certifikátu ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001, držitelem Osvědčení odborné způsobilosti k provádění ETICS.
V roce 2010 společnost získala titul Firma roku 2010 Středočeského kraje.
30.05.2013 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444