Z obchodního domu velkorysé industriální bydlení

Že se dá bydlet i v obchodním domě, nás přesvědčil architekt Nigel Grigg z australského studia ITN Architects. Nově zrekonstruované prostory velmi připomínají ve světě tolik oblíbený industriální styl, který přichází i do České republiky.

V původním obchodním domě vznikly nové dvou a tříposchoďové apartmány. Střecha se z části odstranila, snížila se patra a v zadní části objektu tak vznikl další prostor pro nové vrchní patro a balkony.
Nigel Grigg z australského architektonického studia ITN ARCHITECTS zachoval v projektu mnoho jednoduchých detailů, také staré venkovní zdi a spodní patra. Nové prvky a materiály citlivě zakomponoval do projektu tak, aby se s těmi původními doplňovaly. Například staré dřevěné lavice posloužily k vybudovanému kuchyňskému ostrůvku s novými betonovými lavicemi. Vodovody a plynové vedení architekt navrhl v duchu industriálního prostředí. Schody jsou vyrobeny z nerezové oceli a skleněného zábradlí.
Čtyři metry vysoká okna byla vyměněna za nová s kovovými rámy, obrovské skleněné a elektrické garážové dveře byly vybrány tak, aby korespondovaly se 4metrovými stropy. Tyto dveře při vstupu každého zaručeně ohromí. Staré dřevěné sloupy byly odstraněny, opraveny a znovu zasazeny. 

Architekt: Nigel Grigg
ITN ARCHITECTS
22.06.2014 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444