WHIRLPOOL CORPORATION OZNAMUJE REKORDNÍ TRŽBY

Společnost Whirlpool Corporation (NYSE: WHR) 25. července 2006 oznámila nárůst čistých tržeb ve druhém kvartálu tohoto roku o 33 procenta na rekordních 4,7 mld. dolarů. Tyto výsledky lze připisovat akvizici společnosti Maytag Corporation a zároveň vysoké poptávce zákazníků z celého světa po novátorských výrobcích firmy. Po odečtení vlivu nedávné akvizice činil nárůst čistých tržeb přibližně 5 procent

„Těší nás hospodářské výsledky ve druhém kvartálu i rychlý postup integrace obchodních aktivit společnosti Maytag,“ uvedl Jeff M. Fettig, předseda představenstva společnosti Whirlpool. „Všechny naše regionální divize vykázaly v tomto kvartálu vyšší jednotkové objemy, tržby i provozní zisk. Obzvláště mne těší výjimečná odezva na naše inovace výrobků ze strany obchodníků i zákazníků. Očekáváme, že vyšší náklady na materiál a paliva budou nadále růst i ve druhé polovině roku 2006. Společnost proto zavádí cenové úpravy vycházející z nákladů, realizuje kroky na zvýšení produktivity a sledování nákladů, které mají vyvážit obecně vyšší náklady v našem prostředí. Aktivity spojené s integrací Maytagu postupují efektivně a ve správném tempu a nijak se neodchylují od předchozích očekávání.“

NEDÁVNÉ INOVACE

• Pod značkou Whirlpool byla uvedena nová pračka se sušičkou Duet Sport, což je menší verze oblíbené dvojkombinace Duet s předním plněním. Je vybavena systémem odpružení pro snížení vibrací a hluku. Podobně jako dvojkombinace Duet vykazuje méně než poloviční spotřebu vody a energie v porovnání s běžnými spotřebiči s horním plněním.
• Pod značkou KitchenAid byl uveden nový systém péče o tkaniny s názvem Pro Line v kompletním nerezovém provedení. Jako první ze systémů pro praní nabízí uživatelské rozhraní s ovládacími prvky zapuštěnými pod sklo s dotykovým ovládáním. 
• Značka KitchenAid dále uvedla nejvýkonnější prémiový sporák v tomto odvětví a novou řadu prémiových mixérů.
• Po úspěchu v prvním kvartálu, kdy byla uvedena první chladnička se zasklenými dveřmi Ice2O zn. Maytag, které mají vestavěn výrobník ledu a úpravu vody, následovalo uvedení další chladničky se zasklenými dveřmi Amana „ice and easy“.
• Společnost Whirlpool Europe uvedla na trhy v Itálii a Francii vestavnou troubu s 15 přednastavenými recepty a širokým příslušenstvím, včetně pánve na pizzu, silikonové formy na koláč a pečicí pánve s úpravou proti připečení.
• Společnost Whirlpool i nadále pokračuje v šíření svých novinek po celém světě, kde uvedla tyto produkty:
• Pračku se sušičkou Duet s předním plněním pod značkou Brastemp na trhu v Brazílii.
• Mikrovlnnou troubu Jet Chef v Indii v evropském designu a jedinečnou výbavou „Micro Tawa“, která umožňuje pečení do křupava, dušení ve stylu sauté a tzv. mělké smažení, což z ní dělá ideální spotřebič pro úpravu pokrmů v indické kuchyni.
• Značka Brastemp spadající pod Whirlpool v Latinské Americe uvedla dva produkty z řady Gourmand (gurmán) – chladničku s policí na víno a samostatnými přihrádkami pro dezerty a vybrané sýry, a dále vinotéku s kapacitou 40 lahví, vybavenou tlumičem vibrací pro lepší ochranu vína. Řada Gourmand je určena speciálně zákazníkům vyhledávajícím tradiční a kultivovaný životní styl, kteří dokáží ocenit komfort, vytříbenost a funkčnost.
• Společnost Whirlpool India uvedla na trh:
• Chladničku Delight s funkcí „frost free“, první a jedinou chladničku v Indii s osvětlením diodami LED – rovnoměrně rozptýlené bílé světlo, které zajišťuje dobrý přehled o obsahu i ve chvíli, kdy je chladnička plná.
• Chladničku „Fusion Direct Cool“ vybavenou technologií 6. smysl a ochranou proti námraze, která garantuje více než 17 hodin zachování chladné teploty v případě výpadku napájení, což je výrazně více než u jiných chladniček nabízejících pouze šest hodin.

OCENĚNÍ

• Časopis Business Ethics jmenoval společnost Whirlpool jedním ze „100 nejlepších občanů z řad firem“. Společnost se tak dostala mezi pouhých 16 firem, které jsou každým rokem do seznamu nominovány od doby jeho zavedení před sedmi lety.
• Společnost Whirlpool získala ocenění Hardlines Innovation Supplier of the Year (Inovátor roku mezi dodavateli) za uvedení nové pračky se sušičkou s předním plněním výrazné řady Kenmore Elite HE4t „Colors“. Dalším oceněním bylo Hardlines Supplier of the Year (Dodavatel roku) od Sears Holding Corporation v rámci udělování ocenění Partners in Progress Awards (Partneři v pokroku).
• Společnost Whirlpool získala ocenění Best Buy 2006 Bravo Award (Nejlepší koupě) v kategorii Home Life (Domácnost). Toto ocenění se dostává nejlepšímu dodavateli, který v roce 2005 zásoboval řetězec Best Buy svými výrobky a poskytoval mu služby.
• Značka Duet společnosti Whirlpool se stala první pračkou s podstavcem, kterou nadace Arthritis Foundation certifikovala jako „uživatelsky příjemnou“.
• Whirlpool Europe získala prestižní cenu Janus Design Award (Cena Janus za design) Francouzského institutu pro design za vestavnou mikrovlnnou troubu Genius; jedná se již o třetí cenu Janus, kterou společnost získala od roku 2002.
• Whirlpool Poland získala prestižní ocenění 2005 Benefactor of the Year (Mecenáš roku) za spolupráci s organizací Habitat for Humanity International.
• Whirlpool Brazil (Multibrás) vyhrála cenu Excellence in Client Service 2006 (Dokonalé služby zákazníkům) časopisu Modern Consumer (Moderní spotřebitel) v kategorii spotřebičů pro domácnost. Toto ocenění hodnotí kvalitu vztahů se zákazníky.
• Webové stránky Brastemp a Consul byly nominovány mezi dvě z nejlepších tří finalistů iBest Award (udílení internetových „Oskarů“ v Brazílii). iBest uvádí web značky Brastemp jako jeden ze tří nejlepších webů po dobu posledních pěti let.
• Whirlpool India získala zlaté ocenění Reader’s Digest Trusted Brands Gold Award (Důvěryhodné značky) v oblasti chladicí techniky.

 

O společnosti Whirlpool Corporation

Společnost Whirlpool Corporation je předním světovým výrobcem a dodavatelem hlavních domácích spotřebičů s ročními tržbami přes 19 miliard dolarů, více než 80 tisíci zaměstnanců a 60 výrobními a technologickými výzkumnými středisky po celém světě. Společnost Whirlpool Corporation prodává spotřebiče značky Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Bauknecht a spotřebiče dalších hlavních značek zákazníkům prakticky ve všech zemích světa. Další informace o společnosti získáte na webové stránce www.whirlpoolcorp.com.

03.08.2006 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444