Vzorový dům TERRA firmy ATRIUM, s.r.o. v nové podobě

Společnost Atrium se rozhodla po sedmi letech zmodernizovat svůj vzorový dům v areálu EDEN 3000 – centrum vzorových domů v Brně.

Firma slavnostně zahájila provoz nově modernizovaného vzorového domu TERRA, který slouží účelům firmy již od roku 2000, kdy byl dům postaven jako jeden z prvních vzorových domů stavebního centra EDEN 3000 v Brně. Na tento den se těšili nejvíce zájemci o výstavbu rodinného domu. Slavnostního znovuotevření se zúčastnili také zástupci firem, které se podílely na dodávkách materiálů a služeb při modernizaci domu.

Práce na obnově interiérů začaly v červenci 2007 a probíhaly intenzivně až do okamžiku znovuotevření domu v září 2007.

Návštěvníci vzorového domu mohou zhlédnout nové koupelny a kuchyň. Obývací pokoj s jídelnou a dětský pokoj jsou kompletně nově zařízené moderním nábytkem. V hale je nové dřevěné schodiště s kovovými a skleněnými prvky. V celém domě jsou nové podlahy, vnitřní dveře, malby, svítidla a další interiérové doplňky.

O návrh modernizace celého domu se postarala architektka Simona Brezovanová, která vyniká hlubokým smyslem pro detail a dokázala navrhnout nábytek a dekorace v souladu s úpravami povrchů podlah a stěn. Hodně přitom pracovala se světlými odstíny přírodního dřeva. Výsledkem je velice útulný interiér, který budí pozornost moderním pojetím bytové architektury a přitom ctí přírodní, člověku přirozené materiály. Dispoziční řešení domu zůstalo zachováno, včetně velké zimní zahrady, napojené na jídelnu.

Exteriér domu prošel celkovou obměnou fasády. Vnější vzhled domu oživuje šedomodrý pruh na spodní části fasády, který probíhá kolem celého domu a dřevěné obložení zádveří a obou štítových stěn, které probíhá v pruzích až po spodní hranu domu. Byl osazen rovněž nový balkón s kovovou a skleněnou výplní zábradlí.

Vzorový dům TERRA mohou zájemci o výstavbu rodinného domu navštívit každý den od 10 do 18 hodin.

Kompletní informace o službách společnosti Atrium je možné získat v dalších dvou vzorových domech v Průhonicích u Prahy a v Horažďovicích nebo také na internetových stránkách www.atrium.cz.

 

11.10.2007

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444