Vytápět nebo chladit? Podlahový konvektor zvládne obojí!

Moderní bydlení si žádá prostor, vzdušnost, světlo. Podlahové konvektory ponechají interiéru celou plochu, a přitom zajistí dokonalou tepelnou pohodu. Díky nim vyniknou francouzská okna či velké prosklené plochy, nic nebude zbytečně zabírat místo, nebo znemožňovat vstup na balkon.

Poslední novinkou je podlahový konvektor Koraflex FI, který je vybaven ventilátorem a je možné ho použít pro topení nebo chlazení. Postará se tak nejen o příjemné teplo v zimě, ale v létě zvládne byt i příjemně ochladit.

Jak si představit takový konvektor? Základem konvektoru je otopný výměník umístěný v ocelové nebo nerezové vaně, který může být napojen nerezovými pružnými hadicemi na pevný teplovodní systém a zabudovává se do podlahy. Dále je zde umístěn ventilátor o nízké elektrické spotřebě, jenž je chráněn protiprachovými filtry a využívá pokrokový systém diskového motoru s permanentními magnety, který je velmi tichý. Horní část podlahového konvektoru chrání odolná pochozí mřížka.

Konvekce – aneb ať teplo proudí

Teplo či chlad je v případě konvektorů přenášen do místnosti prouděním, tj. konvekcí.  Dochází tak k cirkulaci, kdy teplý vzduch stoupá ke stropu, tam se ochlazuje a následně zase klesne k podlaze. Protože vzduch proudí celým prostorem podél stěn, interiér se lépe a rovnoměrněji prohřeje a pocit tepla je přirozenější.

Podlahový konvektor s ventilátorem pro topení nebo chlazení Koraflex FI je určen pro tradiční dvoutrubkové systémy a lze ho připojit na všechny zdroje s teplovodním rozvodem – na elektrický i plynový kotel i tepelné čerpadlo. Protože dokáže nabídnout vysoký tepelný i chladicí výkon, je předurčen být hlavním zdrojem vytápění, zároveň však dokáže interiér i příjemně ochladit. Komfortní tepelnou pohodu přitom zajistí i v místech s vyššími tepelnými ztrátami, jako jsou francouzská okna či vstup na balkon.

Ke chlazení neslouží jen lednička

A jak to funguje v létě? Pro chlazení se do systému pouští chladná voda a pomocí ventilátoru se vzduch v místnosti ochlazuje. Díky tomuto principu umožňuje ochladit interiér i bez použití mnohdy problematické klimatizace, která některým lidem způsobuje zdravotní problémy. Pro odvod kondenzátu, který při chlazení vznikne, je konvektor vybaven speciálním odtokem.
Koraflex FI 11/20 je nejužším typem podlahového konvektoru s kompaktními rozměry. Disponuje šířkou 20 cm, hloubkou 11 cm, průměr oběžného kola ventilátorů má 40 mm. Konvektor lze pořídit v šesti délkách od 80 cm až do 280 cm. Díky subtilním rozměrům najde uplatnění i v menších nebo úzkých prostorách. Lze ho osadit pouze příčnou pochozí mřížkou

Oproti tomu Koraflex FI 13/34 nabízí hloubku 13 cm, impozantní šířku 34 cm, průměr oběžného kola ventilátorů 60 mm a lze ho pořídit v pěti délkách od 120 až do 300 centimetrů. Ve srovnání s typem Koraxlex FI 11/20 poskytne až o třetinu větší výkon, díky tomu vymění větší objem vzduchu za stejný čas. Jeho dispozice ho předurčují pro využití do rozlehlých interiérů a velkých prostor. Volba pochozí mřížky záleží na individuálním vkusu – lze zde uplatní podélnou i příčnou.

Podlahový konvektor Koraflex FI 11/20 s ventilátorem pro topení nebo chlazení je k dispozici v provedení Inox (nerezová vana s nelakovaným výměníkem) a lze ho pořídit od 9 024 Kč. Koraflex FI 13/34 lze pořídit v provedení Economic (černě lakovaná ocelová vana s nelakovaným výměníkem) již od 12 677 Kč. K dispozici jsou i další provedení. Všechny ceny jsou uvedeny bez DPH.

Více informací na www.korado.cz
28.05.2015
  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444